Nederlands

Nederlands - Language & Training Centre

Een nieuwe taal leren, is een nieuwe wereld ontdekken

Heb je de Nederlandse taal nodig voor je studie of loopbaan? Ga je binnenkort op reis en wil je je verstaanbaar maken? Of wil je Nederlands leren vanwege een andere reden? Het LTC helpt je graag op weg!

De taalcursussen starten elk collegejaar in september, januari en april.

Let op: wil je op een hoger niveau starten? Doe dan altijd eerst een intake!

Tijdens deze cursus leer je de basis van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands A1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september

Eenmaal per jaar (in januari) organiseren wij een dubbele cursus (batch) Nederlands voor beginners. Tijdens deze cursus leer je de beginselen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. De cursus bestaat uit 20 lessen van 2,5 uur. Voordeel is dat je tussendoor geen examen hoeft te doen. Je stroomt dus automatisch door van niveau beginners 1 naar niveau beginners 2. Aan het eind van het traject is de stof van twee cursusniveaus behandeld.   

 • Met afsluitend examen en certificaat

Deze cursus wordt deze periode niet aangeboden (september - december). Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Tijdens deze cursus leer je de basis van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands A1-A2.2 bestaat uit 15 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 September

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands A1. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlands taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands A2.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september 

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands A2.1. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands A2.2 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands A2.2. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands B1.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september 

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands B1.1. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands B1.2 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september

Eenmaal per jaar (in januari) organiseren wij een dubbele cursus (batch) Nederlands voor half gevorderden. Tijdens deze cursus leer je de beginselen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. De cursus bestaat uit 20 lessen van 2,5 uur. Voordeel is dat je tussendoor geen examen hoeft te doen. Je stroomt dus automatisch door van niveau B1.1 naar niveau B1.2. Aan het eind van het traject is de stof van twee cursusniveaus behandeld.   

 • Met afsluitend examen en certificaat 
 • Deze cursus wordt niet aangeboden in de periode oktober-december 2022

Deze cursus wordt deze periode niet aangeboden (september - december). Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands B1.2. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands B2.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september 

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands B2.1. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands B2.2 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands B2.2. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands B2.2 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Inschrijfdeadline is 20 september

Deze cursus is een vervolg op de cursus Nederlands C1.1. Tijdens deze cursus bouw je verder op de eerder geleerde onderwerpen van de Nederlandse taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. Nederlands C1.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Deze cursus wordt deze periode (september - december) niet aangeboden. Blijf op de hoogte van nieuwe data.

In deze cursus wordt niet of nauwelijks geschreven maar ga je discussiëren over actuele onderwerpen en bespreek je interessante teksten. Elke les leer je een paar  nieuwe uitdrukkingen en of spreekwoorden. Nederlands Spreekvaardigheid bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Er is geen afsluitend examen maar tijdens de cursus geeft de docent feedback op je spreekvaardigheid.

Deze cursus wordt deze periode niet aangeboden (september - december). Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Er zijn diverse opties voor een taalcursus Nederlands voor EUR-medewerkers met een afsluitend examen en een certificaat. De volgende niveaus worden op dit moment aangeboden:

 • Nederlands A1 (voor beginners) 
 • Nederlands A2.1
 • Overige niveaus in overleg

Inschrijfdeadline is 20 september

Wil je graag de Nederlandse taal leren maar heb je gedurende het jaar nooit tijd? Of vind je een 10-weekse cursus te lang? Dan is deze cursus wat voor jou! Tijdens de zomercursus Nederlands voor beginners leer je in 2 weken wat je anders in 10 weken leert. Deze A1 cursus bestaat uit tien dagelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

 • Met afsluitend examen en certificaat

Inschrijving is gesloten. Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Deze korte, mondelinge intake is bedoeld om vast te stellen aan welke cursus je kunt deelnemen. De toets kost €5,- en het resultaat kan alléén gebruikt worden om je in te schrijven voor een cursus Nederlands. Indien je een niveauverklaring nodig hebt, moet je een taalassessment doen.

Inschrijving is gesloten. Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Een taalassessment Nederlands is een uitgebreide toetsing van alle taalvaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Met een assessment kun je je taalbeheersingsniveau vaststellen. Als alle resultaten zijn verwerkt, ontvang je een verklaring waarin staat op welk niveau je de taal mondeling en schriftelijk beheerst. 

Inschrijving is gesloten. Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Wil je oefenen met het schrijven van een wetenschappelijke tekst in het Nederlands? Gebruik dan deze het online hoorcollege als voorbereiding op het schrijven van je scriptie of paper.

Wil je oefenen met het schrijven van een wetenschappelijke tekst in het Nederlands? Gebruik dan deze online cursus met feedback als voorbereiding op het schrijven van je scriptie of paper.

 • Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend levert het Language & Training Centre ook graag maatwerk op verzoek van en in overleg met faculteiten, afdelingen, studenten of bedrijven. Maatwerk kunnen we onderverdelen in:

 • Individueel

  Het is mogelijk om een individuele taaltraining te volgen. Een individuele taaltraining sluit precies aan bij je wensen en behoeften. Het LTC stelt een persoonlijk trainingstraject op. Je doorloopt dit traject onder begeleiding van een ervaren docent.
   
 • Groep
  Het is mogelijk om een cursus op maat in te kopen. Deze wordt in overleg afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Dit is al mogelijk voor groepen vanaf 3 personen.

Voor meer informatie over assessments & cursussen op maat of een oriënterend gesprek kun je contact opnemen via ltc@eur.nl. Om de aanvraag te kunnen verwerken vragen wij je om duidelijk aan te geven om welke taal het gaat en wat de wensen en behoeften zijn.

Op dit moment bieden wij geen maatwerk trajecten aan voor Nederlands. 

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen