Assessment Nederlands

Een taalassessment is bedoeld om je taalbeheersingsniveau vast te stellen. Het resultaat kun je gebruiken om bijvoorbeeld aan te tonen bij je faculteit dat je aan de taaleisen voldoet om op
exchange te gaan of om je in te kunnen schrijven voor een Masterstudie. Je kunt het assessment ook gebruiken als je je huidige taalniveau aan moet tonen bij je werkgever.

Na het assessment ontvang je een verklaring waarin staat op welk niveau je de taal beheerst volgens het Common European Framework of Reference (CEFR-niveau). Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Op dit moment zijn er geen nieuwe data voor een taalassessment Nederlands. Mocht je een assessment willen inplannen, stuur dan een e-mail naar ltc@eur.nl

Het is niet nodig om je apart in te schrijven voor de schriftelijke toets. Het assessment zal online worden afgenomen.

  • Een taalassessment bestaat uit een mondelinge toets van ongeveer 15 minuten en een schriftelijke toets van 1 uur. Als alle resultaten zijn verwerkt, ontvang je een verklaring waarin staat vermeld op welk CEFR-niveau je de taal beheerst. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

    Mocht je assessment aantonen dat je nog niet op het niveau zit dat je nodig hebt, dan kun je je met het resultaat van het assessment inschrijven voor een taalcursus.

  • Op dit moment is het niet mogelijk om je in te schrijven voor een assessment Nederlands. Voor het mondelinge deel dien je via het online rooster op onze website een afspraak te maken. Je bent daarna automatisch ingeschreven voor het schriftelijke deel van het assessment.  De kosten voor een assessment bedragen € 85,- en de verklaring is één jaar geldig. Je taalbeheersing kan dan immers verbeterd of verslechterd zijn. Je kunt betalen via een online betaalformulier.

    Met dyslexie kun je extra tijd krijgen voor het schriftelijke examen. Vergeet niet om je dyslexieverklaring met je verzoek mee te sturen.

    Wil je een assessment aanvragen? Stuur dan een e-mail met je verzoek naar ltc@eur.nl