Het Wetenschapsknooppunt

Wetenschapsknooppunt Primair onderwijs

Wie zijn wij?

Het Wetenschapsknooppunt EUR (WK|EUR) brengt wetenschap naar de klas door middel van onderzoekend leren.

In prikkelend, stimulerend en onderzoekend onderwijs - voor leerlingen tussen de 8 en 18 jaar, hun leerkrachten en onze partners - streven we naar maximale talentontwikkeling.

Expertise

Het Wetenschapsknooppunt is expert in de didactiek van onderzoekend leren. Leerlingen worden daarbij gestimuleerd om zelf actief kennis te ontwikkelen, door vragen te stellen, onderzoek te doen en zo tot oplossingen te komen. Daarmee lijkt deze methode veel op wetenschappelijk onderzoek. Het accent ligt, naast het opdoen van kennis, op het ontwikkelen van een nieuwsgierige en onderzoekende houding en op het aanleren van onderzoeksvaardigheden.

Voor wie? 

Leerlingen

De lesmodules van het Wetenschapsknooppunt stimuleren een enthousiaste, nieuwsgierige en onderzoekende houding voor onderzoekend leren en wetenschap. De onderzoekscyclus is het uitgangspunt in de lessen, waarin gewerkt wordt aan onderzoekend leren, 21e eeuwse vaardigheden en (academische) vaardigheden. De belevingswereld van de leerlingen en de maatschappij waarin we leven staan daarbij centraal.

Leerkrachten (in spe)

Het Wetenschapsknooppunt begeleidt (aankomende) leerkrachten om onderzoekend leren mogelijk te maken in de klas, zodat zij de leerlingen kunnen opleiden naar de wensen van de toekomstige maatschappij. 

Partners

Het Wetenschapsknooppunt streeft naar een duurzame relatie met scholen, schoolbesturen en Pabo’s om de komende generaties leerlingen en leerkrachten te begeleiden naar de school van de toekomst.

Sinds de start in 2010 hebben wij ruim 15.000 leerlingen en hun docenten bediend. Kennis over en ervaring met de doelgroep maakt dat wij onderzoekend leren op inspirerende wijze kunnen overbrengen.

Doet uw school al mee?

Interesse in één van de programma’s? Bekijk het menu voor de mogelijkheden.

Focus Landelijke Wetenschapsknooppunten

infographic bereikte leerlingen 22-23
bereikte leerlingen VO 22-23

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen