AiPact workshop project: AImaginaries

Futuristische voorstelling met eekhoorns

Waar gaat het project over?

Terwijl een alleswetende algemene AI nog steeds een futuristisch concept is, spelen steeds geavanceerdere vormen van AI een groeiende rol in onze politiek, instellingen, economieën, culturen en dagelijks leven. Hoewel deze technologieën veelbelovend zijn, zijn er ook risico's van sociale uitsluiting en ongelijkheid als gevolg van vooroordelen, ‘black boxes’, digitale ongeletterdheidskloven en vele andere problemen.

Als sociale AI-wetenschappers hebben we als missie om AI te demystificeren en toegankelijker te maken voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Met deze workshops willen we participanten introduceren in de mogelijkheden én beperkingen van generatieve AI-tools zoals Chat GPT, HuggingChat, Blockade Labs en DALL-E, en tegelijk creatief en reflectief gebruik van deze tools stimuleren.

Maar het gaat niet alleen om spelen met coole nieuwe technologie - we moeten ook nadenken over de toekomst die we willen creëren met AI-technologie. Daarom is ons doel om rechtvaardige toekomstscenario's te ontwikkelen door gebruik te maken van - en te reflecteren op - deze tools. Door samen te werken met deelnemers verkennen we verschillende ideeën, AI-technologieën en toepassingen, prioriteiten en concepties van rechtvaardigheid in een poging om een meer inclusieve en duurzame AI-transitie vorm te geven.

De uitkomst van elke workshop is uniek, met tekstuele scenario's en visueel materiaal. Uiteindelijk zullen de resultaten van deze workshops worden omgezet in een interactief kunstwerk dat co-gecreëerde visies weerspiegelt voor meer rechtvaardige technologische toekomsten.

Praktische details

Groepsgrootte:               max. 15 mensen per sessie.

Taal:                                 Nederlands of Engels.

Tijd:                                  2 uur.

Locatie:                            We kunnen naar een locatie van keuze komen, maar kunnen ook een        ruimte op de Erasmus campus organiseren.

Materialen:                     Breng je eigen laptop (als dit een probleem is laat het ons dat weten zodat we er een kunnen regelen).

Kosten:                            Gratis.

Neem contact met ons op

E-mailadres
aimaginaries@eur.nl

Wil je graag meer weten, samen met ons een workshop organiseren, participeren, tips geven, samenwerken aan een kunstproject of iets anders? Stuur ons een e-mail.

Wie zijn wij?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen