Potentiële journals voor publicatie vinden

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van journals, dien je te controleren of je artikel binnen de reikwijdte van deze journals valt. De meeste academische tijdschriften hebben een sectie 'doelstellingen en reikwijdte' op hun website. 

Je kunt ook kijken naar de status van het journal in de onderzoeksdiscipline, gebaseerd op citatiedata:
•    Journal Citation Reports (JCR): Journal Citation Reports (JCR) is een tool voor de evaluatie van tijdschriften, op basis van productie- en impactdata van meer dan 10.000 academische tijdschriften wereldwijd. Het helpt je het relatieve belang van journals binnen een onderzoeksdiscipline te bepalen. De bekendste maatstaf in JCR is de Journal Impact Factor (JIF). De JCR is gebaseerd op data van Web of Science. 
•    Scopus Sources: Scopus biedt ook metriek op het niveau van individuele tijdschriften, zoals bijvoorbeeld CiteScore en SJR SCImago Journal Rank. Deze metriek kan je helpen om belangrijke journals binnen een onderzoeksdiscipline te vinden. 

Je dient publicatie in 'bedenkelijke journals' te vermijden. Open Acces journals die niet de redactionele diensten aanbieden zoals legitieme journals (open access of niet). In de online module ‘Watch out for predatory journals and publishers’ leer je hoe je deze journals kunt herkennen. 

Wanneer je al een abstract geschreven hebt, zijn er tools beschikbaar die je abstract kan matchen met geschikte journals. Vaak zijn dit journals van een bepaalde uitgever. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen