Studio Erasmus | Talkshow

Einddatum
Dinsdag, 11 april 2017, 21:30
Foyer Rotterdamse Schouwburg

Big Pharma, filosofie en hekel aan hipsters in Studio Erasmus. Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.

Studio Erasmus

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 11 april 2017 in de Rotterdamse Schouwburg, staan o.a. op het programma:

• Wie pakt de farmaceutische industrie aan? - Ernst Kuipers (voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC) bindt vanuit het grootste academische ziekenhuis van Nederland de strijd aan met big pharma.
  • Voormalig EUR-student Roel van der Kamp over zijn Invi Bracelet, een armband met ingebouwd stinkbommetje waarmee zijn bedrijf vanaf 1 mei seksueel geweld te lijf gaat.
  • Eindelijk grip op de realiteit – Filosoof Arjen Kleinherenbrink presenteert in de Maand van de Filosofie zijn (nu al bejubelde) boek ‘Alles is een Machine’ (Boom Filosofie).
  • Wordt Rotterdam het nieuwe Calais? – De Europese vluchtelingencrisis is verre van voorbij, zegt criminoloog Richard Staring.
  • Waarom haten wij hipsters? - Cultuursocioloog Janna Michael over smaak, status en het belang van uitsluiting.

Met livemuziek van Pangea.

Publicatiedatum: 8 maart 2017