Universitair Historisch Kabinet

Academisch erfgoed

Het academisch erfgoed van de Erasmus Universiteit is onder de hoede van de Stichting Universitair Historisch Kabinet (SUHK). De stichting houdt zich onder meer bezig met het verzamelen, beheren, behouden en presenteren van materiaal dat van blijvende historische waarde is voor de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds januari 2013 heeft de SUHK de ANBI-status.

SUHK wil een beeld geven van de ontwikkeling van de universiteit vanaf haar ontstaan tot en met de huidige situatie. De verzameling bestaat vooral uit objecten, documenten, geluidsbanden, foto's, films en de grote penningcollectie van het Nederlands Economisch PenningKabinet. Via de speciale website is de database van de NEPK collectie van nu ruim 2400 penningen doorzoekbaar. Deze database bevat in principe de hele collectie.

Historie en erfgoed online

De Erasmus Universiteit wil haar geschiedenis graag delen. Over de universiteitscollectie is informatie te vinden op de pagina van Collecties Academisch Erfgoed.

Kunst- en cultuurkaart

Op de Kunst- en cultuurkaart staan de in de openbare ruimten geplaatste items uit de collectie Academisch erfgoed en de Kunstcollectie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meer info

drs. R.H.J. Koot, secretaris SUHK
RLK/Universiteitsbibliotheek
E-mail: roman.koot@eur.nl
Telefoon: (06) 40 74 27 03

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen