Kunst op de Erasmus Universiteit Rotterdam

Der Stein des Weisen - Kathrin Schlegel

Kunst is er op de Erasmus Universiteit Rotterdam op allerlei plaatsen en in diverse vormen. Er is een kunst- en cultuurkaart met ruim 50 kunstwerken. Aan de wanden hangt kunst die onderdeel uitmaakt van de kunstcollectie van de universiteit. Deze omvat veel grafisch werk zoals zeefdrukken, linoleumsneden, litho’s en ook foto’s. In de Erasmus Gallery bij de Aula organiseert Art Affairs regelmatig tentoonstellingen. Ook is er een penningencollectie en academisch erfgoed.

De collectie groeit

Op initiatief van Prof.mr. Piet Sanders (1912-2012) begon de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1963 met het verzamelen van eigentijdse grafiek van nationale en internationale kunstenaars. Na 2000 wordt er niet alleen grafiek aangekocht, maar breidt het beleid zich ook uit naar kunstvormen als fotografie, schilderijen en installaties. Lees meer over de kunst op campus Woudestein, de Erasmus Gallery en onze samenwerkingen met partners in de kunstwereld.

Ruim vijftig jaar verzamelen heeft geresulteerd in een rijke collectie waarin veel kunststromingen uit verschillende perioden zijn vertegenwoordigd. De verzameling is niet ad hoc tot stand gekomen maar wordt op advies van de kunstcommissie EUR bepaald. Deze commissie is samengesteld uit studenten, medewerkers, en externe adviseurs.

Kunstroute

Wandelen én genieten van kunst op campus Woudestein

Erasmus Gallery

Tentoonstellingen op campus Woudestein

Kunstcollectie

Ruim vijftig jaar verzamelen heeft geresulteerd in een rijke collectie.

Oorebeek in Polak Building

Contact

E-mailadres
art-affairs@eur.nl
Telefoonnummer
06 13777244
Adres
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam

Meer informatie over de kunstcollectie en de mogelijkheden tot samenwerken? Neem contact op met Art Affairs.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen