Studio Erasmus | Talkshow

Einddatum
Dinsdag, 10 oktober 2017, 22:00
Rotterdamse Schouwburg

Lobbyisten, oBikes en een filosofisch kinderboek in Studio Erasmus.

Studio Erasmus

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 10 oktober 2017 in de Rotterdamse Schouwburg, staan o.a. op het programma:

• De blinde vlek van de dokter – Zowel in wetenschappelijk onderzoek als in behandeling geldt de witte, westerse man als hét model in de geneeskunde. Met ongekende risico’s voor o.a. vrouwelijke patiënten. Cardiovasculair internist Jeanine Roeters van Lennep zoekt met gecrowdfund onderzoek naar een oplossing.
  • Van wie is de publieke ruimte? – Stefan Philipsen over de oprukkende deeleconomie, en wat de overheid aan moet met bedrijven als het Aziatische oBike (dat deze zomer ineens een paar duizend fietsen in Amsterdam en Rotterdam neerzette).
  • Filosoof schrijft kinderboek – Awee Prins over ‘De dag dat de zee weg was’ (Bezige Bij, oktober 2017), het boek dat hij samen met bekroond illustrator Thé Tjong-Khing schreef.
  • Hoe krijg je Rotterdam-Zuid op de fiets? - Minicollege door Morgan Geile over ’transportarmoede’ en de poging om de minst mobiele wijk van Nederland aan het bewegen te krijgen.

Verder politicoloog Rinus van Schendelen over zijn nieuwe boek ‘Beïnvloeding in Nederland en Europa’ – en de vraag: is Rotterdam echt zo slecht in lobbyen als men zegt, en wat kost dat de stad? En live muziek van Ramón en Patrick.

Publicatiedatum: 3 juli 2017