Ana Vasques

Picture of Ana Vasques
Ana is DIT's academic lead voor transformatief onderwijs. Ze gelooft dat we studenten als toekomstige change-makers moeten uitrusten met duurzaamheidsvaardigheden, zodat zij de volgende stappen kunnen zetten naar een gezonde planeet.

Ana Vasques

DIT academic

 

Dr Ana Vasques is ontwerper en ontwikkelaar van cursussen, programmacoördinator en onderzoeker op het gebied van duurzaamheid aan het Erasmus University College (EUC). Ze coördineert de major Duurzaamheid aan het EUC en ze heeft verschillende andere universitaire cursussen op het gebied van duurzaamheid ontwikkeld en gecoördineerd. Ana is lid van de Community for the Innovation Capacity of Lecturers binnen de Community for Learning and Innovation aan de EUR. Ze is ook de EUC-vertegenwoordiger voor het Liaison Network on Sustainability aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, opgezet door Mariecke van der Glas, de Sustainability Manager van de EUR. Haar onderzoek richt zich op onderwijs voor duurzaamheid en op ecologische herstel na verstoringen.

Ana is DIT's academic lead voor transformatief onderwijs, en de academische coördinator van de minor Science and Practice for Transformative Change. Deze minor is een element in de ontwikkeling van nieuwe vormen van onderwijs ter bevordering van duurzame transities in de samenleving. Als ecoloog en duurzaamheidswetenschapper is Ana vooral geïnteresseerd in de onderliggende processen die de veerkracht van de natuur bepalen en in de rol van menselijk handelen daarin.

Ana gelooft dat we studenten als toekomstige change-makers moeten uitrusten met essentiële duurzaamheidsvaardigheden, zodat zij de volgende stappen kunnen zetten naar een gezonde planeet en samenleving. In die zin richt transformatief onderwijs zich op leren door te doen. Door studenten bloot te stellen aan concrete uitdagingen en hun leertraject te richten op de vaardigheden om deze aan te pakken, kunnen we bijdragen aan de ontwikkeling van hun competenties om kritisch en systemisch na te denken over complexe problemen, zoals het verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Daarnaast stimuleert het studenten om oplossingen te ontwerpen die op lokale schaal de nodige actie in de samenleving teweegbrengen.

In haar vrije tijd brengt Ana graag tijd door met haar familie en vrienden en houdt van mindful wandelen, baden in het bos, lezen, en creatief schrijven.

Neem gerust contact op met Ana via email.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen