Mariangela Lavanga

Mariangela leidt de ontwikkeling van een design ecosysteem binnen DIT. Ze gelooft dat design ingezet kan worden om te experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken tussen disciplines en met stakeholders.

Mariangela Lavanga

DIT academic

Mariangela Lavanga is universitair hoofddocent Cultural Economics and Entrepreneurship aan de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC). Ze is ook de Academisch Coördinator van de MA in Cultural Economics and Entrepreneurship en mede-oprichter en coördinator van de eerste minor Fashion Industry in Nederland. Mariangela doet onderzoek naar en geeft les over culturele en creatieve industrieën en duurzame stedelijke ontwikkeling met actieve betrokkenheid van stakeholders. In het bijzonder richt ze zich op de transitie naar een meer duurzame mode- en textielindustrie.

Mariangela is academic lead voor de ontwikkeling van een design ecosysteem en heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan het vormgeven van het DIT platform. Mariangela wil design gebruiken als 1) een creatieve industrie waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwe samenwerkingen tussen disciplines en met stakeholders om complexe en hardnekkige maatschappelijke uitdagingen beter aan te pakken, en als 2) een aanpak en set van methoden om transdisciplinair en transformatief academisch werk te ondersteunen, waarbij ze een nieuwe rol van de academische wereld in maatschappelijke transities voorstelt.

Mariangela houdt ervan om met haar eigen garderobe te spelen, haar kledingstukken te knippen, te veranderen en "levend" te houden. Onlangs ontdekte ze een nieuwe passie: downhillen met haar gezin in de Oostenrijkse bergen. Always riding!

Neem gerust contact op met Mariangela via e-mail.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen