Een terugblik op de IAME 2021 Conferentie

Ship in port of Rotterdam

Afgelopen week, vond de IAME 2021 Conferentie plaats in Rotterdam. 25, 26, en 27 november waren gevuld met interessante presentaties, interacties, en gebeurtenissen. In deze terugblik, kijken we terug op een succesvolle conferentie. 

Vrijdag

De kickoff van de IAME 2021 Conferentie was op donderdag 25 november. Voor een samenvatting van deze dag, klik hier

De volgende dag begon met parallel sessies. Deze sessies bespraken een divers aantal onderwerpen met betrekking tot de transities die moeten gebeuren in de maritieme sector, zoals digitalisering en vormen van duurzaamheid. Als gevolg ontstonden er levendige discussies. Na de lunch, was het tijd voor de science-industry interacties. Een van de sessies ging over de trends and ontwikkelingen in autonomous shipping. Op de event fair, hadden de afgevaardigden de kans om nog meer te leren over innovaties van bedrijven zelf, vooral over de innovaties in de Rotterdamse haven.

Een van de afgevaardigden uit Bangladesh had het erg naar zijn zin op de conferentie, hij zei: "Er zijn veel technische dingen die ik kan leren. Nu kan ik het process van de technologie in de scheepsvaart en maritieme industrie veel beter begrijpen. De maritieme industrie blijft groeien en Rotterdam is een hele goede plaats om hierover te leren."

De dag eindigde met een dinner in de Stadshavenbrouwerij, wat een brouwerij, bar, en restaurant in een is. Het is te vinden in een oud pakhuis in de voormalige Rotterdamse fruithaven. Wij kunnen geen betere plek voor de IAME afgevaardigden bedenken!

Saturday

De laatste dag van de conferentie begon ook met parallel sessies. Na een ochtend gevuld met interessante sessies en discussies, begon de sluitingsceremonie. Volgens de IAME traditie werden er drie prijzen uitgereikt voor de beste papers. De MEL Palgrave Best Paper award ging naar Coen van Battum, de KLU Young Researcher award ging naar Lucie Letrouit, en de MPM Best Paper award werd in ontvangst genomen door Michael Prehn en Frederico Jensen. Tenslotte kwam de conferentie tot een officieel einde met de haven excursie. De afgevaardigden kregen de gehele evolutie van de Rotterdamse haven te zien. 

Het thema van de IAME 2021 Conferentie was Accelerating Transitions. Deze conferentie die gevuld was met presentaties en informatie heeft zeker een aantal 'accelerated transitions' bereikt. We kijken uit naar de volgende editie van de IAME Conferentie in Zuid-Korea!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen