Arts, Culture and Society

Leer de wereld van kunst en cultuur kennen
Student ACS on campus

Is deze studie iets voor jou?

Wil jij de onderlinge relaties tussen kunst, cultuur en maatschappij leren begrijpen? En ben je geïnteresseerd in vragen als: wat zijn de belangen van de kunstenaar, het publiek en de distributeurs van kunst en cultuur? En wat zijn de maatschappelijke, economische, sociale en ethische implicaties van de kunstwereld? Dan is de masterspecialisatie Arts, Culture and Society de opleiding die bij jou past.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MA
Vorm
Fulltime | Parttime
Voertaal
Engels
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
15 mei
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Door de unieke benadering van Arts, Culture and Society krijg je op meerdere vlakken inzichten in de hedendaagse productie, distributie en consumptie van kunst en cultuur, zowel binnenlands als over nationale culturele grenzen heen. De masterspecialisatie biedt de tools om inzicht te krijgen in de unieke behoeften van culturele sectoren, specifiek kunstorganisaties en culturele industrieën.

Waarom deze studie

“Geweldig dat mensen verschillende kennis inbrengen, of ze nu een meer kunsthistorische achtergrond, een achtergrond in de mode of een achtergrond in marketing hadden.”

Arts, Culture and Society by Emily

Arts, Culture and Society by Emily

Dit ga je leren

  • Je leert de onderlinge relaties tussen kunst en samenleving begrijpen, met behulp van baanbrekende inzichten in beleid en publiek.
  • Je analyseert de uitdagingen waarmee kunst en cultuur in de huidige samenleving worden geconfronteerd en leert ze aanpakken.
  • Je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ontwikkelt nieuwe modellen voor het organiseren van kunst en cultuur, gebruikmakend van baanbrekende inzichten op het gebied van beleid, marketing, publiek en educatie.
  • Je leert de vaardigheden aan om culturele organisaties te adviseren en te ondersteunen in hun kennis van publiek en distributie en hun begrip van de smaak en motivatie van het publiek.
  • Je krijgt een breed en diepgaand perspectief op kunst en cultuur door een diverse en internationale studieomgeving.
Bekijk het studieprogramma

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Arts, Culture and Society bereidt je voor op management-, beleids- of communicatiefuncties bij bedrijven en culturele instellingen zoals musea, theatergezelschappen, orkesten, festivals en uitgeverijen. Maar ook als je een beleids- of managementfunctie bij de overheid of een rol in het academisch onderwijs en onderzoek ambieert, is deze master een uitstekende keuze.

Bekijk jouw toekomst

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen