Inschrijven

Dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde

Tof dat je interesse hebt in de Dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde! Je kan je aanmelden van 1 oktober tot 1 mei

Je leest hieronder welke stappen je dient te ondernemen als aankomend eerstejaars, als zij-instromer, meer informatie over de verplichte studiekeuzeactiviteit en wat de kosten zijn van deze Dubbelstudie.

Een volledige aanmelding voor de Dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde bestaat uit drie onderdelen:
 

 1. Meld je via Studielink aan voor beide opleidingen in voltijd. Rond zowel je aanmelding voor de studie Bedrijfskunde af als je aanmelding voor de studie Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht.
   
 2. Je stuurt een e-mail naar de programmacoördinator (rechtenbedrijfskunde@law.eur.nl), waarin je aangeeft dat je het programma wil gaan volgen.
  • Vermeld daarin ook je studentnummer en voor welke studies jij je aanmeldt.
    
  • Je stuurt een scan van je vwo–eindcijferlijst (die je krijgt bij je diploma) naar de programmacoördinator. Je ontvangt op basis van jouw cijferlijst een persoonlijk toelatingsadvies ten aanzien van het programma.

  Ben je momenteel eerstejaarsstudent Bedrijfskunde, Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht? Dan kun je aan het begin van je tweede studiejaar alsnog in de Dubbelstudie instromen. De achterstand die je hebt ten opzichte van het geadviseerde studieschema is dan nog goed in te halen.
   

  1. Meld je voor de tweede studie die je nog niet volgt aan vóór 1 mei via Studielink. Kies daarbij voor de voltijd-variant.
    
  2. Je stuurt een e-mail naar de programmacoördinator (rechtenbedrijfskunde@law.eur.nl), waarin je aangeeft dat je het programma wil gaan volgen.
   • Vermeld daarin ook je studentnummer, welke studie je momenteel volgt en voor welke tweede studie jij je hebt aangemeld.
     
  3. Vergeet niet dat je via Studielink jezelf ook moet herinschrijven voor de studie die je reeds volgt. Dit kan vanaf 1 juni.
    
  4. Je stuurt je cijferlijst inclusief gemiddelden van het B1 naar de programmacoördinator. Je ontvangt dan op basis van jouw cijferlijst een persoonlijk toelatingsadvies ten aanzien van het programma.

  Studiekeuzeactiviteit voor eerstejaars

  Nadat je jezelf hebt aangemeld voor een bacheloropleiding ontvang je tweemaal een vragenlijst (studiekeuzecheck). Deze ontvang je voor zowel de opleiding Bedrijfskunde als voor de opleiding Rechtsgeleerdheid/Fiscaal Recht. Het invullen van deze vragenlijsten is een verplicht onderdeel van je inschrijving.

  Daarnaast is aanwezigheid bij een studiekeuzebijeenkomst bij de opleiding Bedrijfskunde verplicht. Je gaat jouw beeld van de studie Bedrijfskunde toetsen door een dag te ervaren hoe het is om te studeren. Je gaat in teams aan de slag met een case, speelt een quiz en krijgt een antwoord op al jouw vragen. 

  Studiekeuzeactiviteit voor zij-instromers

  Als je al Bedrijfskunde studeert en je meldt je aan voor de Dubbelstudie moet je de vragenlijst van Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht invullen. Als je al Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht studeert en je meldt je aan voor de Dubbelstudie moet je de vragenlijst van Bedrijfskunde invullen en deelnemen aan de hierboven genoemde studiekeuzebijeenkomst van de opleiding Bedrijfskunde.

  Als eerstejaars of zij-instromer ben je nog niet in het bezit van een hbo- of wo-bachelordiploma, daarom ga je het wettelijk collegegeld betalen. Je hoeft maar één keer collegegeld te betalen voor twee studies. Kijk onder Feiten & Cijfers hoeveel dit is.

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen