Fiscaal Recht (voltijd) 2020-2021

Tijdens je studie Bachelor Fiscaal Recht

MyFuture

Voorafgaand aan de start van je studie kun je deelnemen aan het Pre Academic Programme (PAP). In vier dagen leer je alles om goed voorbereid met je studie te starten. Tijdens de studie krijgt PAP een vervolg in MyFuture. Je start met de digitale module goalsetting. In deze module beschrijf je jouw drijfveren en doelen. Vervolgens kun je aan verschillende modules deelnemen om te werken aan het bereiken van jouw doelen. Bij het afronden van een module ontvang je een certificaat. MyFuture is een samenwerking tussen de studievereniging Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam en de faculteit. Kijk hier voor meer informatie over MyFuture.

Dean's List

Op de Dean's list staan alle studenten vermeld die qua studieresultaten bij de beste 10% van hun opleiding horen. De Dean's list is enkel voor B1-studenten. Studenten die in september van het volgende studiejaar (nog) op de Dean's list staan, ontvangen op de feestelijke B1 certificaten uitreiking een Dean's list certificaat uit handen van de decaan.

Studeren in het buitenland

De faculteit biedt je de mogelijkheid om een periode in het buitenland te studeren. Je kunt voor een semester of een academisch jaar aan een buitenlandse universiteit studeren. Internationale ervaring versterkt de arbeidspositie van studenten en werkgevers geven steeds meer te kennen dat kennis van de internationale aspecten van het recht voor hen van belang is. Onderzoek dus de mogelijkheden en maak kennis met een ander rechtssysteem, een andere maatschappelijke context van het recht, een ander onderwijssysteem en een andere taal en cultuur.

Voor vragen over studeren in het buitenland kun je contact opnemen met het International Office van Erasmus School of Law per mail of via 010 - 408 2352 (Roel ten Hengel).

Stages

Wanneer je de tijdens je studie verworven vaardigheden in de praktijk wilt toetsen of wanneer je gewoon nieuwsgierig bent naar de praktijk, dan is het aan te raden om enige tijd stage te lopen. Een stage is geen verplicht onderdeel van de rechtenopleiding. Wel kun je je scriptie naar aanleiding van je stage schrijven. Steeds meer studenten besluiten om stage te lopen. De praktijkervaring is immers een belangrijke aanvulling op de theoretische kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan.

Christiaanse Taxateur

Tijdens jouw studietijd worden door de Christiaanse Taxateur (CT) veel extra-curriculaire activiteiten georganiseerd. Hieronder vallen gastcolleges, workshops en sociale activiteiten. Tevens biedt de CT haar leden een korting van maar liefst 5% op alle studieboeken aan. Voor meer informatie, zie christiaanse-taxateur.nl.