Tijdens je studie

International Bachelor Arts and Culture Studies
IBACS student on campus

Op deze pagina vind je informatie over activiteiten en mogelijkheden tijdens je studie. Zo begin je je studie met een reeks introductieactiviteiten om je medestudenten, je docenten en de Erasmus Universiteit Rotterdam te leren kennen. Verderop kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden om je bachelorprogramma te personaliseren.

Festival

Jaar 1: Introductieactiviteiten

Wat is er nu een betere manier om je medestudenten en de Erasmus Universiteit Rotterdam te leren kennen dan tijdens de introductieactiviteiten georganiseerd door ESHCC? We organiseren meerdere activiteiten, zoals een officiële welkomstbijeenkomst, sociale ontmoetingen en de bachelor bootcamp, en natuurlijk leer je de campus en alle systemen kennen waarmee je tijdens je studie zult werken.

Jaar 2 en 3: personaliseer je studie

In jaar 2 en 3 krijg je veel mogelijkheden om je bachelorprogramma te personaliseren. Scroll naar beneden om meer te weten te komen over de verschillende opties.

Als student van de International Bachelor Arts and Culture Studies volg je in je tweede jaar een verplichte stage. Deze stage biedt je de mogelijkheid om je theoretische kennis van kunst en cultuur in een praktische context toe te passen. Bovendien kun je een professioneel netwerk opbouwen. Studenten voor jou hebben al stages gelopen bij:

Heb je altijd al een vreemde taal willen leren? Of wil je ontdekken hoe het is om kunst en cultuur in een ander land te studeren? Pak dan de kans om in het derde jaar van je bachelor in het buitenland te studeren! De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt samen met meer dan 60 universiteiten in en buiten Europa. De vakken die je tijdens je uitwisseling volgt, tellen meestal mee voor je studie aan de EUR en je hoeft geen extra collegegeld te betalen.

Als je niet op uitwisseling gaat, volg je een minor. Je kunt kiezen voor een minor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar een minor aan een andere universiteit is ook een optie. Minors stellen je in staat om kennis te maken met een ander studiegebied dat je professionele perspectief verbreedt. Maar je kunt ook kiezen voor een minor over een zeer specifiek cultureel onderwerp, zoals kunstcriminaliteit of de populaire muziekindustrieën.

Je rondt je bachelor af door een bachelorscriptie te schrijven over een onderwerp naar keuze, onder begeleiding van een van onze ervaren stafleden. Studenten voor jou schreven hun scriptie over onderwerpen zoals NFT's in de kunstwereld, interactieve musea, festivalpubliek, representatie in de hiphopcultuur, of de opkomst van internationale kunstmarkten.

Heb je een talent voor kunst of muziek, naast je honger naar academische kennis? Dan kun je de International Bachelor Arts and Culture Studies combineren met een programma aan de Willem de Kooning Academy of Codarts. De Dual Degree in Arts and Sciences (RASL) is perfect voor degenen die tegelijkertijd de kunsten willen beoefenen en bestuderen.

Je kunt IBACS aanvullen met een tweede bachelor in filosofie van een specifieke discipline na je eerste jaar. Je behaalt beide bachelordiploma's in vier jaar. Onder begeleiding van toegewijde docenten verdiep je je in verschillende filosofische onderwerpen, variërend van de filosofie van de Verlichting tot postmoderne continentale filosofie en van ethiek tot filosofie van de wetenschap. Je leert argumenten duidelijk te verwoorden en kritisch en creatief te denken.

Voor ambitieuze en getalenteerde studenten bieden we meer academische uitdagingen, meer mogelijkheden om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen, en de kans om in kleine groepen met een kunstorganisatie aan een daadwerkelijke casus te werken. Ons Arts and Culture Honours Programme (15 EC) biedt een beperkt aantal IBACS-studenten de mogelijkheid om deze uitdagingen aan te gaan.

Het honours programma heeft tot doel de inhoud van het reguliere curriculum te verdiepen en te verbreden. Dit gebeurt door een diepgaande studie van een aantal academische teksten, het bespreken van deze werken met de docent en medestudenten, en het produceren van een paper of ander type verslag of presentatie aan het einde van elk thema. Elke betrokken docent is verantwoordelijk voor drie seminars die gaan over een actueel onderwerp binnen zijn of haar expertisegebied. Tot slot zullen studenten een project uitvoeren binnen een (Rotterdamse) kunstorganisatie en hun bevindingen presenteren tijdens een eindsymposium.

Studenten die zich volledig inzetten voor het honours programma zullen in staat zijn om:

  • complexe academische teksten over hedendaagse onderwerpen in kunst- en cultuurstudies te begrijpen en te vergelijken;
  • inzicht te krijgen in de complexe relatie tussen theorie en empirisch onderzoek;
  • hun nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen, zowel binnen een academische context (via opdrachten) als binnen een maatschappelijke context (via het honours onderzoeksproject).

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen