Tijdens je studie

Psychologie

Stage

De opleiding Psychologie heeft een wetenschappelijk karakter en is tegelijk zeer praktijkgericht. Zo doe je mee aan simulatie-experimenten en ben je regelmatig zelf een proefpersoon. Je leert de fasen van wetenschappelijk onderzoek kennen en je traint je praktische vaardigheden.

Tijdens de practica oefen je onder meer gespreks- en presentatievaardigheden, psychologische tests afnemen en onderzoeken opzetten. In je masterjaar kun je een stage lopen. Wil je graag praktijkervaring opdoen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, neuropsychologisch onderzoek doen in het Erasmus Medisch Centrum of werken met kinderen met gedrags- of leerproblemen? Het kan allemaal.

Studievereniging

Cedo NulliIk wijk voor niets.

De lijfspreuk van Desiderius Erasmus, en de naam van de faculteitsvereniging van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Neem als lid gratis deel aan de studiegroepen, bezoek lezingen, workshops, congressen en ga mee op studiereis. Ook de (thema)feestjes en borrels mogen we niet vergeten. Ga vooral voor een jaar in het bestuur: een onmisbare ervaring. Kijk op www.cedonulli.nl voor meer informatie.  

Cedo Nulli - studiereis 2022

Studeren in het buitenland

Wil jij een periode van je bachelor in het buitenland studeren?

Studeren in het buitenland is leerzaam, interessant en vooral ook heel erg leuk. Je maakt kennis met andere culturen en je verbreedt je horizon. Bovendien biedt buitenlandervaring je de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere studenten en dit maakt jouw profiel aantrekkelijk voor werkgevers.

De Erasmus Universiteit Rotterdam vindt internationalisering belangrijk en stimuleert de uitwisseling van de studenten tijdens de minor van hun bachelor zoveel mogelijk. In deze periode kan je studeren aan een van de universiteiten waar de ESSB een contract mee afgesloten heeft. De ESSB heeft goede contacten met partneruniversiteiten in en buiten Europa. Hierdoor zijn praktische zaken, zoals het waarborgen van de studievoortgang, administratieve procedures en huisvesting vaak al geregeld. Het Exchange Office van de opleiding ondersteunt studenten hierbij. Daarnaast zijn er beurzen beschikbaar waardoor een buitenlands verblijf voor studenten niet duur hoeft te zijn.

ESSB Connect

Wegwijs in het studentenleven

Het CONNECT mentorprogramma is opgezet om ervoor te zorgen dat alle nieuwe studenten zich zo snel mogelijk thuis voelen bij de EUR. Dit doen we door ze te koppelen aan een mentor en door het organiseren van verschillende activiteiten.

Het CONNECT mentorprogramma 2023-2024 is helaas alweer afgelopen. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende academische jaar. Meer informatie volgt binnenkort.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen