Tijdens je studie

Psychologie

Stage

De opleiding Psychologie heeft een wetenschappelijk karakter en is tegelijk zeer praktijkgericht. Zo doe je mee aan simulatie-experimenten en ben je regelmatig zelf een proefpersoon. Je leert de fasen van wetenschappelijk onderzoek kennen en je traint je praktische vaardigheden.

Tijdens de practica oefen je onder meer gespreks- en presentatievaardigheden, psychologische tests afnemen en onderzoeken opzetten. In je masterjaar kun je een stage lopen. Wil je graag praktijkervaring opdoen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, neuropsychologisch onderzoek doen in het Erasmus Medisch Centrum of werken met kinderen met gedrags- of leerproblemen? Het kan allemaal.

Studievereniging

Cedo NulliIk wijk voor niets.

De lijfspreuk van Desiderius Erasmus, en de naam van de faculteitsvereniging van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Neem als lid gratis deel aan de studiegroepen, bezoek lezingen, workshops, congressen en ga mee op studiereis. Ook de (thema)feestjes en borrels mogen we niet vergeten. Ga vooral voor een jaar in het bestuur: een onmisbare ervaring. Kijk op www.cedonulli.nl voor meer informatie.  

Cedo Nulli - studiereis 2022

Studeren in het buitenland

Wil jij een periode van je bachelor in het buitenland studeren?

Studeren in het buitenland is leerzaam, interessant en vooral ook heel erg leuk. Je maakt kennis met andere culturen en je verbreedt je horizon. Bovendien biedt buitenlandervaring je de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere studenten en dit maakt jouw profiel aantrekkelijk voor werkgevers.

De Erasmus Universiteit Rotterdam vindt internationalisering belangrijk en stimuleert de uitwisseling van de studenten tijdens de minor van hun bachelor zoveel mogelijk. In deze periode kan je studeren aan een van de universiteiten waar de ESSB een contract mee afgesloten heeft. De ESSB heeft goede contacten met partneruniversiteiten in en buiten Europa. Hierdoor zijn praktische zaken, zoals het waarborgen van de studievoortgang, administratieve procedures en huisvesting vaak al geregeld. Het Exchange Office van de opleiding ondersteunt studenten hierbij. Daarnaast zijn er beurzen beschikbaar waardoor een buitenlands verblijf voor studenten niet duur hoeft te zijn.

Wegwijs in het studentenleven

Kom je binnenkort bij ons studeren en kan je wel wat hulp gebruiken om wegwijs te worden in het universiteits- en studentenleven? Meld je dan aan voor het CONNECT mentorprogramma! Dit programma van ESSB is bedoeld om alle nieuwe studenten te verwelkomen en hen te helpen een zo soepel mogelijke overgang naar het universiteits- en studentenleven te maken. 

Nieuwe studenten worden in kleine groepjes gekoppeld aan een mentor (een ouderejaarsstudent van ESSB). Deze mentoren gaan je de eerste maanden van je studie begeleiden en zijn het aanspreekpunt voor al je vragen. Daarnaast worden er vanuit CONNECT verschillende academische trainingen, workshops en sociale evenementen georganiseerd waar je aan kunt deelnemen.

Met CONNECT voel je je binnen no-time thuis bij de EUR, krijg je ondersteuning bij leren studeren op academisch niveau en het is dé perfecte manier om nieuwe contacten te leggen met jouw studiegenoten. Meld je hier aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen