Up to date

​​​Gebruik altijd up-to-date software

Omdat het up-to-date houden van software één van de belangrijkste dingen is die u kunt doen om uw apparatuur veilig te houden, vindt u hier voor de meest gebruikte apparaten een uitleg hoe u de nieuwste software installeert.

iOS apparaten: iPad, iPhone, iPod

  • Sluit het apparaat aan op netspanning
  • Vanuit het beginscherm, kies Instellingen > Algemeen > Software Update.
  • Kies “Downloaden en installeren
  • Volg de instructies op het scherm om de update te voltooien.

Opmerking: iPad 2 en iPad (3rd generation) biede geen ondersteuning voor iOS10, de laatste versie van Apple’s operating system voor mobiele apparatuur. Aangezien deze apparaten verouderd zijn, wordt u aangeraden deze indien mogelijk te vervangen.

Voor meer informatie over updates voor iOS bezoekt u Apple’s Support site.

Android apparaten

  • Ga naar de Instellingen van uw apparaat.
  • Kies Informatie > Systeem Updates of Software Updates en selecteer een update naar de meest recente software versie.

Opmerking: Software updates worden op ieder Android apparaat op een andere manier uitgevoerd. Instructies voor uw specifieke apparaat zouden beschikbaar moeten zijn op Google’s Android Support page.

Windows apparatuur: Personal software inspector

Als u een ‘@wEURk notebook’ heeft geleverd door de universiteit, zullen software updates automatisch geinstalleerd worden. Voor uw eigen apparatuur met Windows operation system wordt aanbevolen Personal Software Inspector te gebruiken. Het programma zal aangeven welke software op uw apparaat een update nodig heeft, in de meeste gevallen de updates ook downloaden en installeren, of anders aangeven waar u de update kunt downloaden.

Flexera (Secunia) stelt deze software voor persoonlijk gebruik gratis beschikbaar. Personal Software Inspector (PSI) 3.0 is hier te vinden.

Windows 8 en nieuwere versies zullen u automatische voorstellen nieuwe OS versies te installeren, of u kunt de meest recente Windows versie van de Microsoft website downloaden.

Gloednieuwe software & Operating Systems voor spotprijzen?

Als een update niet voldoende is of u heeft een nieuwe licentie nodig, kijk dan op SURFspot. In deze webshop is software beschikbaar met aanzienlijke onderwijskortingen voor alle EUR studenten en medewerkers. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen