Zwerffietsen opruimactie

Op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam is een aantal keer per jaar een zwerffietsenopruimactie. Tijdens die actie verwijderen we achtergebleven fietsen van de campus, om ruimte in de fietsenstallingen te besparen en overlast van rondslingerende fietsen te voorkomen. De verzamelde fietsen worden weggegeven aan een maatschappelijke organisatie, die ze goed kan gebruiken.

Fietswrakken voorkomen

Met de opruimactie voorkomen we dat zwerffietsen veranderen in fietswrakken, die parkeerplekken bezet houden en overlast of gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. De opruimactie zorgt ervoor dat zwerffietsen op de campus worden geïdentificeerd, opgeruimd en duurzaam hergebruikt.

Fietsen en Scooters

Ontdek waar je jouw (brom)fiets of scooter kunt parkeren en voorkom een boete.

Person riding a bicycle on the campus Woudestein near the pond
Fietslabel

Waarschuwingslabel

Tijdens de opruimactie voorziet Campus Security fietsen en bromfietsen van een label als die 's nachts achterblijven of op een vreemde plek geparkeerd staan. De fietsen die na 28 dagen nog steeds gelabeld zijn gaan naar een tijdelijke opslag. De fietsen waarvan zich na een maand nog geen eigenaar heeft gemeld, doneren we aan een goed doel dat ze duurzaam hergebruikt.

Een tweede kans

De opgeruimde zwerffietsen gaan een tweede leven tegemoet dankzij de fietswerkplaats van NouJij! in Rotterdam-Zuid. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om onder begeleiding een vak te leren en weer mee te doen aan de maatschappij. Zij knappen de fietsen op of bouwen ze om tot elektrische fietsen die kunnen worden verkocht of verhuurd. Door fietsen duurzaam te hergebruiken en daarmee ook een maatschappelijke organisatie te steunen maken we positieve sociale impact in Rotterdam. 

Illustratie NouJij!

Vragen over de opruimactie? Neem contact op met de Service Desk via servicedesk@eur.nl of +31 1040 88880 (kies optie 4).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen