Inleiding
Formative assessment is een van de meest effectieve strategieën in het sturen van het leerproces van studenten. In dit MicroLab leer je hoe je formative assessment in je vak integreert. We werken aan de hand van drie stappen. Deze stappen zijn: het opstellen van leerdoelen & succescriteria, de juiste passende leeractiviteit ontwerpen die het bewijs van leren verzamelt en in de laatste stap geef je expert feedback en/of laat je de studenten elkaar peer feedback geven. Doordat je bij elke strategie een opdracht maakt, zul je uiteindelijk een basis hebben voor de integratie van formatieve feedback in je vak.
Belangrijkste Feiten & Cijfers
- Type
- Training
- Startdatum
- Nog niet bekend
- Tijdsduur
- 3 uren
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Offline
- Tarief
- -
Wat ga je bereiken?
- Leerdoelen en succescriteria te formuleren.
- Activiteiten te selecteren om bewijs van leren van de studenten te verzamelen.
- Een kwalitatief (peer of expert) feedback plan te maken.
Doelgroep en vereiste voorkennis
Dit MicroLab is vooral bedoeld voor docenten die verantwoordelijk zijn voor een vak. Docenten die weinig invloed hebben op een vak, kunnen meedoen maar zullen hun uiteindelijke implementatieplan niet compleet kunnen uitvoeren.
Voor dit MicroLab is het aanbevolen dat de Basis Kwalificatie Onderwijs behaald is. Het kan ook zijn dat dit Microlab onderdeel is van je BKO. Er wordt voortgebouwd op de eindcompetenties van de BKO.
Inhoud, vorm en tijdsinvestering
Je begint in de online leeromgeving met het maken van de voorbereidende opdrachten aan de hand van ondersteunende materialen, dit kost ongeveer 3 uur.
In de workshop zelf oefenen we met deze voorbereidende opdrachten. Je ontvangt hierbij peer feedback op de ingeleverde opdrachten. Daarna zullen we de volgende stappen zetten om formative assessment te integreren in je vak. Uiteindelijk heb je de basis voor een integratieplan voor feedback. Deze zal je meteen in de praktijk kunnen gebruiken.
Om dit MicroLab af te ronden, voer je de formative assessment uit, waarop je vervolgens reflecteert met betrekking tot de gekozen activiteit en de kwaliteit
van de feedback. Je kunt hierbij kiezen voor het gebruik van expert feedback of peer feedback.
Verdien een Edubadge
Je sluit het MicroLab af met een Proof of Competence. Je kunt dan een Edubadge verdienen. Dit is een digitaal, visueel certificaat die je kunt delen op bijvoorbeeld LinkedIn en waar een geïnteresseerde direct op kan klikken om te zien wat je hebt gedaan om de Edubadge te verdienen.
Aanmelden
Meld je aan voor dit MicroLab via het registratiesysteem. Werk je als docent bij Erasmus MC? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar training@risbo.eur.nl.
Contact
Voor vragen over het MicroLab en registratie, neem alsjeblieft contact op met Risbo.
- E-mailadres
- training@risbo.eur.nl
Feiten & Cijfers
- Tarief
- -
- BTW
- Niet van toepassing
- Startdatum
- Nog niet bekend
- Inschrijfdeadline
De deadline voor aanmelding is twee weken voordat het MicroLab plaatsvindt. Als aanmelden niet meer mogelijk is, neem dan contact op met training@risbo.eur.nl om te zien of er nog plekken over zijn.
- Tijdsduur
- 3 uren
- Aangeboden door
- Community for Learning & Innovation
- Type
- Training
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Offline
- Locatie
Education Lab
- Partner
Risbo