Webinars

Webinars zijn 1 uur durende, interactieve sessies waar je in korte tijd inspiratie kunt opdoen over verschillende onderwerpen met betrekking tot onderwijs. Bekijk het aanbod hieronder. 

Wil je na of in plaats van het volgen van een webinar concreet aan de slag met een product voor je eigen vak? Doe dan mee aan een MicroLab.

Ben je op zoek naar manieren om je online onderwijs sessies interactiever te maken? Of ben je op zoek naar online tools die je hiervoor kunt gebruiken? In de ‘online interaction and tool experience’ laten we je verschillende interactiemogelijkheden in Zoom ervaren en leggen we uit voor welke doeleinden je deze zoal kunt gebruiken. Dit webinar is ook toegankelijk voor niet-teaching staff.

Alle EUR medewerkers kunnen gratis aan het webinar deelnemen. Klik hier om in te schrijven.

Planning

DatumTijd
Volgt-

Wil je educatieve video's maken voor je vak, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Maak je geen zorgen, wij helpen jou! In dit korte webinar ‘Effective educational videos to boost students’ learning’ maakt u kennis met het schrijven van een effectief script, het kiezen van de juiste afbeeldingen om uw verhaal te ondersteunen en het integreren van uw video in uw vak. Dit webinar is een inleiding tot het MicroLab ‘Hoe maak je een educatieve video?’. Dit webinar is ook toegankelijk voor niet-onderwijzend personeel. Alle EUR-medewerkers kunnen gratis deelnemen.

Planning

Datum Tijd 
26 oktober 202312:00-13:00
23 november 202312:00-13:00

Meld je aan

Klik hier om je in te schrijven. Docenten van ErasmusMC kunnen zich per mail aanmelden via tersteeg@risbo.eur.nl.

Het afgelopen jaar heeft ons gedwongen om te onderzoeken en te experimenteren wat de mogelijkheden zijn van online onderwijs. En zoals het gaat met experimenten: soms ging het goed en soms faalden we. Maar we hebben veel geleerd, en we hebben online mogelijkheden ontdekt waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn om te behouden in het vakontwerp.

Want wat zal er gebeuren na de pandemie? Wij geloven dat traditionele onderwijsmodellen niet meer passend zullen zijn. We zullen een combinatie moeten maken van het beste dat online ons te bieden heeft met het beste dat de campus ons te bieden heeft.

In dit een uur durende, interactieve webinar zul je leren over het concept van hybride course design. Een course design model waarin je gaat onderzoeken wat de beste mogelijke modaliteit is for elke leeractiviteit. We zullen je voorzien van suggesties en ideeën om daarmee te reflecteren op je eigen opzet van je vak. Niet alleen voor de mogelijke hybride start van het komend academisch jaar, maar meer nog dan dat om je voor te bereiden op het onderwijs van de toekomst.  

Planning

Klik hier om je in te schrijven.  

Als je op zoek bent naar online engagement in Canvas kan je gebruikmaken van Feedback Fruits. Feedback Fruits is een tool waar je materialen (zoals video's en documenten) kunt uploaden en interactieve vragen aan deze materialen kunt toevoegen.

De tools zijn eenvoudig in te stellen en bevorderen de engagement door middel van interactieve opdrachten. Met de tools werken je studenten meer samen en leren ze van elkaar door online peer- en docentfeedback.

In dit webinar laten we je kennismaken met drie van de tien beschikbare tools binnen Feedback Fruits. Na dit webinar kun je de Feedback Fruits-tool in Canvas vinden en ook beslissen welke je kiest. Er is geen voorkennis nodig, behalve basiskennis van Canvas.

Planning

DatumTijd
28 november 202315:30 - 16:30
11 april 202415:30 - 16:30

Sign up here!

Education is the most powerful weapon that we have to change the world. (Nelson Mandela)

Ben je op zoek naar manieren om impact te creëren met jouw onderwijs? Onze wereld is complex en vol met wicked problems, via ons onderwijs kunnen we studenten voorbereiden om bij te dragen aan het oplossen van deze uitdagingen. Maar waar begin je? Neem deel aan deze webinar om de principes van impact-gedreven onderwijs te verkennen en kansen voor jouw vak te identificeren. Deze webinar is een introductie op het MicroLab ‘How to design impact driven education?’. De webinar is ook toegankelijk voor niet-onderwijzend personeel. Alle EUR-medewerkers kunnen gratis deelnemen.

Sign up here.

Planning

Zien jouw slides er ongeveer uit zoals op het linkerplaatje? Zou je willen dat je slides er zodanig uitzien dat ze je lesgeven op de best mogelijke manier ondersteunen? Volg dan ons webinar ‘How to visualize your content’! Tijdens dit webinar leer je waarom het belangrijk is om gebruik te maken van principes van visualisatie en hoe je dat effectief kan doen.

Sign up here!

Planning

DatumTijd 
17 januari 202412:00 - 13:00
9 april 202412:00 - 13:00

 

Wil je je lessen meer interactief maken door het stellen van de juiste vragen? Duik in de wereld van het vragenstellen in de webinar ‘Art of Questioning’. In deze webinar leer je het belang van het stellen van de juiste vraag op het juiste moment en ga je oefenen met verschillende typen vragen.

Deze webinar is ook toegankelijk voor medewerkers die niet als docent werken. Alle EUR-medewerkers kunnen gratis meedoen. Klik hier om je in te schrijven.

Planning

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen