Critique

What is critical thinking?

Inleiding

What is critical thinking? What is its function in an era of ‘alternative facts’? The course Critique: The Impact of Philosophy on Social Sciences & Humanities

Belangrijkste Feiten & Cijfers

maandag 3 okt 2022
Tijdsduur
5 weken
Instructievorm
offline
Bekostiging

private

Startdatums

The lectures start in the week of 3 October 2022. Lectures on Wednesday and on Thursday. Tutorial of your choice.

• maandag 3 okt 2022

Tijdsduur: 5 weken

Content

What is critical thinking? This question seems more relevant than ever in an era of ‘post-truth politics’ and ‘alternative facts’, where it can be difficult to separate conspiracy from critique. This module explores some of the most important post-war continental social-philosophical theories and their consequences for disciplinary thinking in the humanities and social sciences. Learning about these theories will allow you to better understand and gain new insight into contemporary societal problems. The guiding notion in this course is that of critique, as developed by the Frankfurt School. We investigate the relation between society and the knowledge produced and methods used by social sciences and humanities (but also by medical and environmental sciences). We focus on critical theory (Habermas, Frankfurt School), poststructuralism (Foucault), feminist critique, postcolonial critique, tentacular thinking (Haraway) and critical realism (Latour).

Prior knowledge

No prior knowledge is required.

Period

Bachelor 2, block 1B; 3 October until 5 November 2022

Course guide & Timetable

Please consult the course guide for the most up-to-date timetable and course description. Course material is to be found in Canvas.

Do you have questions about this course? Contact Eleni Koulouki, Education advisor

koulouki@erasmusacademie.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam

Feiten & Cijfers

Kosten

The fee per course is € 285 including exam & resit. The yearly registration fee is € 40.

BTW
Niet van toepassing
maandag 3 okt 2022
Startdatum wordt later bekendgemaakt
Tijdsduur
5 weken
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Wijsbegeerte
Instructievorm
offline
Campus Woudestein
Bekostiging

private

Cursussen

Inschrijven | Registration

Persoonlijke gegevens

Voertaal | Language

NB. Controleer jouw adres en jouw e-mail adres of deze juist zijn weergegeven, alle communicatie over jouw studie verloopt via deze adressen!

Factuurgegevens | Invoice details

Ik maak graag gebruik van het STAP-budget, rekening houdend met de daarbij geldende voorwaarden.
Voor meer informatie over het aanvragen van het STAP-budget raadpleeg onze website.

Factuur naar | Send invoice to

Vooropleiding | Previous education

Wat is jouw hoogst voltooide opleiding? | Highest level of education
Heb je eerder als student of cursist gestudeerd aan de EUR? | Did you study at EUR before?
Geïnteresseerd in de nieuwsbrief van Erasmus Academie? | Interested in the Erasmus Academy Newsletter?

Belangrijk

Indien alle gegevens zijn ontvangen kunnen wij je definitief inschrijven.  Je ontvangt van ons digitaal een factuur voor de cursussen die je wilt volgen. Tevens ontvang je van de EUR een e-mail met instructie om je pasfoto te uploaden en om je inschrijving af te ronden. Houd rekening met een inschrijftermijn van ca. drie weken voor aanvang van de eerste cursus. Deelname aan jouw cursussen is alleen mogelijk indien je alle inschrijfstappen hebt doorlopen en na betaling van de factuur.

Important

We will register you after receiving all details. You will receive a digital invoice for the course you are going to atend. Besides this, you will receive an e-mail from EUR to upload your photo and to finish your registration. You will need to register around 3 weeks before the course, at the latest. Partipation in courses is only possible after taking all steps and after payment of the invoice.

Ondertekening

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden (zie onder).

Signature

I agree with the general terms & conditions (in Dutch, see below).

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij je naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. Je moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met de ondertekening van dit inschrijfformulier ga je daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaar je bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.

.

Vergelijk @count opleiding