Cursus Negentiende eeuw I: Van Kant tot neokantianisme

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Inhoud

Aan het einde van de 18e eeuw ontwikkelt zich in Duitsland stormachtig het Duits idealisme op basis van de problematiek die Kants kritische filosofie deed ontstaan en die hij  in zijn derde kritiek probeerde te entameren. De basis van dit denken is Kant, met name diens teleologie, dat als model dient voor een geschiedfilosofie, die de geschiedenis leest als een proces van menselijke bevrijding en emancipatie. Hegel meende dat na de Franse Revolutie en Kants kriticisme dit proces zowel in politiek als intellectueel opzicht voltooid is met de opbouw van de moderne (rechts)staat en het ontstaan van een christendom dat tot zijn redelijke kern zou zijn herleid. Rond 1830 begint Hegels roem te verbleken.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Studiebelasting

Elke cursus heeft een studiebelasting van 3,75 studiepunten of ECTS. Per studiepunt moet u rekenen op 27 uur studiebelasting.

Rooster en literatuur

Raadpleeg voor het rooster en de literatuur de courseguide van Negentiende eeuw I: Van Kant tot neokantianisme.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Tijdsduur
5 weken
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Wijsbegeerte
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline