Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS)

Geneeskundestudenten In De Samenleving, oftewel GIDS, is een nieuw studenteninitiatief vanuit het Erasmus MC. GIDS is een bureau dat Geneeskundestudenten verbindt met de samenleving en andersom, via diverse maatschappelijke projecten die vanuit de gemeente of andere maatschappelijke organisaties aangedragen worden bij het bureau. Vervolgens zal GIDS deze projecten aanbieden aan Geneeskundestudenten. 

GIDS heeft als voornaamste doel om geneeskundestudenten laagdrempelig te verbinden met maatschappelijke projecten, waardoor zij de kans krijgen om iets bij te dragen in de stad Rotterdam en zich tegelijkertijd te ontwikkelen. Het GIDS-bureau biedt de gemeente en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om in contact te komen met Geneeskundestudenten. Naast het verbinden van de organisaties aan de studenten is het bureau ook een medium voor het delen van ideeën en resultaten van deze projecten.

Het GIDS-bureau staat voor veel projecten open. Projecten kunnen ad hoc, kortlopend of structureel zijn, en zowel betaald als onbetaald. Een geschikt project laat studenten in direct contact komen met diverse leefwerelden. Zo laat een project studenten zich verantwoordelijk voelen voor de maatschappij, en motiveert het hen om zich hiervoor in te zetten. Hierbij ligt de focus van het project niet primair op zorgzaken, maar juist op alle andere sociale factoren die iemands gezondheid beïnvloeden (zoals woonomgeving en werk).

Lees meer

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen