Decaan en prodecaan

Aan het hoofd van de medische faculteit staat de decaan, prof.dr. Stefan Sleijfer. De decaan is verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs en is tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Per 1 september 2019 is prof.dr. M.A. (Maarten) Frens benoemd tot prodecaan Onderwijs. Prof. Frens houdt zich, onder eindverantwoordelijkheid van de decaan, fulltime bezig met het onderwijs en de opleidingen van het Erasmus MC.

Stefan Sleijfer

Stefan Sleijfer (1970) studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan diezelfde universiteit. In het Erasmus MC deed hij een de opleiding tot internist-oncoloog. Sinds het afronden van die specialisatie in 2004 werkt hij als internist-oncoloog in het Erasmus MC. In 2011 werd hij benoemd tot hoogleraar en in 2013 tot afdelingshoofd. Hij is op 1 september 2021 benoemd tot decaan en lid Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Maarten Frens

Maarten Frens is als hoogleraar Systeemfysiologie verbonden aan de afdeling Neurowetenschappen van het Erasmus MC. Tussen 2011-2013 was hij opleidingscoördinator van de bachelor Geneeskunde in Rotterdam, waarna hij in 2013 de overstap maakte naar het Erasmus University College (EUC). Als (bouw)decaan slaagde hij er met zijn team in om van EUC een bruisend en dynamisch college te maken en is het inmiddels een van de beste university colleges in Nederland geworden. Daarnaast creërde hij nieuwe onderwijsvormen, onderwijsthema’s en complete curricula en was hij nauw betrokken bij het opzetten van het talentontwikkelingsprogramma van het EUC. In 2018 werd zijn inzet bekroond met de Onderwijsprijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen