Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS)

Geneeskundestudenten In De Samenleving, oftewel GIDS, is een nieuw studenteninitiatief vanuit het Erasmus MC. GIDS is een bureau dat Geneeskundestudenten verbindt met de samenleving en andersom, via diverse maatschappelijke projecten die vanuit de gemeente of andere maatschappelijke organisaties aangedragen worden bij het bureau. Vervolgens zal GIDS deze projecten aanbieden aan Geneeskundestudenten. 

GIDS heeft als voornaamste doel om Geneeskundestudenten een bijdrage te laten leveren aan activiteiten van de gemeente Rotterdam en andere organisaties. Hiermee kunnen zij kennis maken met de maatschappij in al haar diversiteit en culturen en een bijdrage leveren aan de gezondheid van de Rotterdammers. Het GIDS-bureau biedt de gemeente en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om in contact te komen met Geneeskundestudenten. Naast het verbinden van de organisaties aan de studenten is het bureau een medium voor het delen van ideeën en resultaten van deze projecten.

Het GIDS-bureau zal openstaan voor allerlei typen projecten: van eenmalig tot structureel, betaald of vrijwillig. U kunt dus denken aan de vrijwillige, eenmalige inzet van studenten tijdens een gezondheidsfestival, maar ook aan een langdurig project waarin studenten wekelijks met een vaste patiëntengroep gaan wandelen. Verder kan een project ook vragen om studenten die zelfstandig aan het werk worden gezet in een groepsopdracht (zoals studenten die een richtlijn voor zorgverleners hebben gemaakt omtrent de zorg voor onverzekerden). Daarnaast kan aan een project eventueel een wetenschappelijke vraag worden gekoppeld (zoals een effectiviteitsonderzoek).

Lees meer