Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is toonaangevend in onderwijs en onderzoek op het terrein van beleid en management in de gezondheidszorg in Nederland en ver daarbuiten. Bekijk de video om een indruk te krijgen van het internationale karakter van ESHPM.

Recht op zorg weegt zwaarder dan octrooirecht

Vrijdag, 10 november 2017

Prof.dr. Carin Uyl - de Groot geeft in het NRC artikel 'Advies aan de overheid: laat apothekers dure medicijnen goedkoop namaken' aan dat het recht op zorg van de patient zwaarder weegt dan het octrooirecht van de farmaceut. Het is echter ongewis hoe een rechter daarover oordeelt. Het liefste regel je dit niet medicijn voor medicijn, maar via algemene Europese regels. Makkelijk zal dat niet zijn: in landen als Duitsland en Frankrijk zijn grote farmaceuten actief, met miljardenbelangen en een sterke lobby.' Lees hier het hele NRC artikel.

Marco Varkevisser benoemd tot bijzonder hoogleraar Marktordening in de Gezondheidszorg

Dinsdag, 24 oktober 2017

Per 1 november 2017 is Marco Varkevisser benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Marktordening in de Gezondheidszorg’ bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). Met deze nieuwe leerstoel, die mede mogelijk is gemaakt door het Erasmus Trustfonds, geeft ESHPM invulling aan de ambitie om zich te blijven profileren als nationaal en internationaal expertisecentrum op het gebied van marktordening in de gezondheidszorg.