Arbeidsrecht

Campus Woudestein Erasmus Universiteit Rotterdam

Is deze studie iets voor jou?

Master Arbeidsrecht ‘under construction’

Na vijftien succesvolle jaren (waarvan tien jaar op rij verkozen tot Beste Thematische opleiding van Nederland) is op voorstel van prof. mr. dr. Houweling besloten de Master Arbeidsrecht gedurende het studiejaar 2024-2025 en waarschijnlijk ook het studiejaar 2025-2026 niet aan te bieden. Voor die studiejaren zal dus geen selectieprocedure plaatsvinden en zullen geen studenten worden toegelaten tot de master Arbeidsrecht.

Ruben Houweling: “Het besluit is niet lichtvaardig genomen. Je zet niet zomaar je paradepaard ‘op stal’. Maar na 15 jaar is het tijd voor groot onderhoud. We zetten de uitdagingen voor Erasmus School of Law in het algemeen en onszelf in het bijzonder om in een waanzinnige kans. Een kans de master kwalitatief hoogstaand te houden en zelfs nog beter te maken. De kleinschaligheid van de master maakt ook dat de gevolgen goed door de andere masters kunnen worden opgevangen. Kortom, het is even wennen, maar ook een unieke kans om met iets nóg mooiers terug te komen.” 

Wij begrijpen dat dit besluit een enorme teleurstelling zal zijn voor de studenten die in de bachelor enthousiast zijn geraakt voor het arbeidsrecht en graag deze master de komende jaren hadden willen volgen. Maar arbeidsrecht verdwijnt natuurlijk niet en blijft in de bachelor-opleiding Rechtsgeleerdheid onderdeel van het B3-vak Recht en bedrijf. Arbeidsrecht blijft ook betrokken in het masteronderwijs van Erasmus School of Law. De arbeidsrechtsectie participeert onder meer in de master Ondernemingsrecht (vak Fusie, Reorganisatie en Insolventie) en begeleidt masterscripties op het gebied van arbeidsrecht. En we komen weer terug!

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
LLM
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
15 juli

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen