Criminologie
van de Wijk, het Web en de Wereld

Waarom Master Criminologie studeren

Voor de criminoloog van de 21e eeuw is kennis van de invloed die mondialisering op criminaliteit heeft, onmisbaar. We leven in een wereld waarin landen van elkaar afhankelijk zijn geworden. Dit mondialiseringsproces tekent ook de criminaliteitsproblemen die we in Nederland en onze steden zien: jeugdcriminaliteit, organisatiecriminaliteit, radicalisering of georganiseerde (drugs)criminaliteit. Kennis hiervan vormt dan ook een noodzakelijke schakel in hedendaags onderzoek en beleid. De Rotterdamse master Criminologie van de Wijk, het Web en de Wereld verzorgt onderwijs over 'criminaliteit, veiligheid en toezicht' dat zich enerzijds richt op de actuele context van globaliseringsprocessen zoals economische herstructurering, internationale migratie en digitalisering en anderzijds oog heeft voor hoe deze abstracte mondiale processen lokaal in steden ingrijpen en vorm krijgen. Studenten kunnen zich, gezien deze ontwikkelingen, specialseren in ‘jeugdcriminaliteit’ met daarbij de dynamiek van het opgroeien in urbane gebieden of in het thema ‘organisatiecriminaliteit en georganiseerde misdaad’ waarbij bedrijfsleven, misdaadondernemers en toezicht centraal staan. Tot slot kunnen internationaal georiënteerde studenten hun verdieping voor 15 EC aan een buitenlandse universiteit invullen.

Bekijk hieronder de ervaringen van onze masterstudenten.

Master Criminologie EUR | Student experiences ft. Maurits

Master Criminologie EUR | Student experiences ft. Lotte

Criminologie in Rotterdam 

Rotterdam biedt je bij uitstek de kans je kennis over ‘de wereld in de stad en de stad in de wereld’ te verdiepen.

  • Je kunt in Rotterdam kiezen tussen een specialisatie in Corporate and Organised Crime of een specialisatie in Jeugdcriminologie;
  • Rotterdam is een grote, internationale havenstad;
  • Je verdiept je in de dynamiek tussen de ontwikkeling van criminaliteit in een mondiale context en de reacties hierop;
  • Je wordt een goede onderzoeker en een interdisciplinaire bruggenbouwer;
  • Je scriptie kan worden gekoppeld aan onderzoek van de Rotterdamse criminologen en er zijn goede stagemogelijkheden;
  • Je kunt ook studiepunten behalen door deel te nemen aan het Common Study Programme in de vorm van een halfjaarlijks congres voor en door masterstudenten Criminologie van universiteiten zoals de City University New York, Kent, Middlesex (Londen), Gent, Boedapest, Porto, Hamburg of Korinthe.