Waarom deze studie

Criminologie
EUR Campus Woudestein

Door te kiezen voor de masteropleiding Criminologie aan de Erasmus Universiteit, kies je voor wereldse onderzoeksthema’s die er toe doen en ook voor één van de grootste internationale havensteden. Hieronder lees je de belangrijkste redenen waarom andere studenten Criminologie je voorgingen:

  • Je studeert in Rotterdam, een prachtig voorbeeld van een internationale stad die wordt gekenmerkt door een grote diversiteit. Waar beter kun je je verdiepen in belangrijke onderzoeks-  en beleidsthema’s als drugshandel, witteboordencriminaliteit, opgroeiende jeugd, geweld, achterstandsbuurten en migratie dan in Rotterdam?
  • Je verkrijgt kennis over criminaliteit, veiligheid en toezicht dat zich enerzijds richt op de actuele context van globaliseringsprocessen zoals economische herstructurering, internationale migratie en digitalisering en anderzijds oog heeft voor hoe deze abstracte mondiale processen lokaal in steden ingrijpen en vorm krijgen.
  • Je kan in Rotterdam kiezen tussen een specialisatie in jeugdcriminaliteit met daarbij de dynamiek van het opgroeien in urbane gebieden of in het thema organisatiecriminaliteit en georganiseerde misdaad waarbij bedrijfsleven, misdaadondernemers en toezicht centraal staan.
  • Je kan de hiervoor genoemde verdieping voor 15 EC ook aan een buitenlandse universiteit invullen.
  • Je scriptie kan worden gekoppeld aan onderzoek van de Rotterdamse criminologen en er zijn goede stagemogelijkheden.

Ervaringen van studenten

Sammie Verbeek
Lees haar verhaal!
Maurits Broekman
Bekijk zijn verhaal!
Lotte van Bezel
Bekijk haar verhaal!

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen