Law & Markets

Ons department Law & Markets draagt bij aan kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek ten aanzien van de juridische en interdisciplinaire aspecten van de wetten en regelgevingen voor economische partijen. Wij dragen met ons innovatieve onderwijs en onderzoek bij aan de internationale wetenschappelijke community en uiteraard de jurist van de toekomst.

Nieuws

New Voices prijs uitgereikt voor prikkelend artikel over The death of laws

Alberto Quintavalla, universitair docent aan Erasmus School of Law, heeft een prijs gewonnen voor de beste publicatie in een tijdschrift.

Artificial Intelligence & Mensenrechten: Vriend of Vijand?

In de door Erasmus School of Law georganiseerde hybride workshop bediscussieerden onderzoekers de toekomstige impact van AI op mensenrechten.

Bescherming van scheepsvoorrechten in een Europees faillissement

Warren de Waegh heeft een artikel geschreven waarin hij enkele juridische problemen uiteenzet die opspelen tijdens een faillissement van een rederij.

Raad van Europa ernstig bezorgd over etnisch profileren door Nederlandse marechaussee

René Repasi, hoogleraar Public and Private Interests, verklaart de implicaties van de brief van de Raad van Europa aan de Nederlandse regering.

CBAM! Een nieuwe CO2-heffing in een douanejasje

Onlangs schreef Martijn Schippers, universitair docent Douanerecht aan Erasmus School of Law, een blog over een nieuwe CO2-heffing aan de Europese grenzen.

Nederland wees voorbereid op (Taliban-)terrorisme

Sohail Wahedi, universitair docent aan Erasmus School of Law, waarschuwt in een opiniestuk samen met Paul Cliteur voor nieuwe terreurdreiging door de Taliban.

Rijkste vrouw van Afrika moet een groot deel van haar vermogen inleveren

Het arbitragetribunaal heeft geoordeeld dat Isabel dos Santos zichzelf heeft verrijkt met geld dat is gestolen van het Angolese volk.

Haagse politiek kan nog veel leren van raadsbrede akkoorden in gemeenten

Lianne van Kalken, wetenschappelijk docent Staatsrecht, schreef over de alternatieven voor het gangbare coalitieakkoord in de gemeentelijke politiek.

Benadelen flitshandelaren particuliere beleggers door handel met voorkennis?

De bestuursvoorzitter van Euronext stelt dat het gebruikte handelssysteem voldoet aan de Europese regelgeving.

Europees corona-steunpakket geblokkeerd door Duitse rechter?

Fabian Amtenbrink noemt het Hängebeschluss van het Duitse Constitutionele Hof een potentieel bommetje onder het Europees corona-steunpakket, zo schrijft Het Financieele...

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen