Law & Tax

Law & Tax

Het fiscale recht is een relevant en dynamisch vakgebied dat meebeweegt met maatschappelijke ontwikkelingen. Ons departement Law & Tax, en dus het fiscale onderwijs en onderzoek van Erasmus School of Law, beweegt met die dynamiek mee op organische wijze, aan de ‘voorkant’ van maatschappelijke ontwikkelingen en pakt kansen waar passend, opportuun en relevant.

Nieuws

Onderzoek ESBL naar grondbelasting en planbatenheffing

Het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden gaat onderzoek doen naar introductie van een grondbelasting en een planbatenheffing.
Geldzak op het platteland

Maarten de Wilde herbenoemd tot hoogleraar Internationaal en Europees Belastingrecht

Maarten de Wilde is herbenoemd tot hoogleraar Internationaal en Europees Belastingrecht aan Erasmus School of Law bij het departement Law & Tax. De Wilde beklee
Foto van Maarten de Wilde

Nederland voert een totaal nieuw belastingstelsel in, zonder echte discussie

Maarten de Wilde, hoogleraar Internationaal en Europees Belastingrecht, hekelt het gebrek aan discussie bij de invoer van een mondiale minimumwinstbelasting.
Foto van Maarten de Wilde

Rapport ‘Van Black Box naar Glass Box’ overhandigd aan wethouder

Robert Kastelein, onderzoeker bij het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden, deed recent onderzoek naar de onderbouwing van WOZ-waarden.
Rapport ‘Van Black Box naar Glass Box’ overhandigd aan wethouder

ESBL doet voorstellen tot verbetering van bedrijveninvesteringszones

Het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale Overheden publiceert een rapport ter evaluatie en verbetering van bedrijveninvesteringszones.
Brochure plaatje van Ruimte voor ambitie van bedrijveninvesteringszones

Hoe Nederlandse fiscalisten de belastingwetgeving van het Midden-Oosten helpen ontwikkelen

Maarten de Wilde, hoogleraar Internationaal en Europees belastingrecht, legt uit hoe de OESO en Nederland bijdragen aan nieuwe belastingen in het Midden-Oosten.
Foto van Maarten de Wilde

Onderzoek kabinet naar btw op groente en fruit is niets nieuws onder de zon

Dat het invoeren van een nultarief btw op groente en fruit geen effect heeft, is volgens onderzoeker Ilona van den Eijnde geen nieuwe informatie.
groente en fruit in de supermarkt

Aletta Jacobs’ rol in vrouwenemancipatie had een fiscaal randje

Sigrid Hemels, hoogleraar Belastingrecht aan Erasmus School of Law, staat in een podcastaflevering stil bij Aletta Jacobs’ strijd voor vrouwenkiesrecht.
Sigrid Hemels

Wat doet de gemeente met mijn belastingcenten?

Arjen Schep, hoogleraar Heffingen van Lokale Overheden aan Erasmus School of Law, legt uit hoe gemeentebelasting tot stand komt en wat ermee wordt gedaan.
Arjen Schep

Ilona van den Eijnde is de winnaar van de Stevensprijs 2022

Ilona van den Eijnde, onderzoeker aan Erasmus School of Law, is door de vakjury aangewezen als winnaar van de Stevensprijs 2022.
Ilona van den Eijnde wint Stevensprijs

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen