Law & Tax

Het fiscale recht is een relevant en dynamisch vakgebied dat meebeweegt met maatschappelijke ontwikkelingen. Ons departement Law & Tax, en dus het fiscale onderwijs en onderzoek van Erasmus School of Law, beweegt met die dynamiek mee op organische wijze, aan de ‘voorkant’ van maatschappelijke ontwikkelingen en pakt kansen waar passend, opportuun en relevant.

Nieuws

Martijn Schippers ontvangt Dissertatieprijs

Martijn Schippers, universitair docent Douanerecht aan Erasmus School of Law, heeft op 13 juni 2022 de Dissertatieprijs 2020-2021 ontvangen.

Woningen verduurzamen met gemeentelijke regeling GVR veelbelovend

De gemeentelijke verduurzamingsregeling (GVR) is een veelbelovend instrument om woningen van particulieren te verduurzamen, maar er zijn twijfels...

Het open access dilemma

Sigrid Hemels, hoogleraar Belastingrecht, pleit voor duidelijkere regels en discussie over open access publicatie in een opiniestuk in het FD.

Poolse blokkade nieuw minimumtarief winstbelasting zorgt voor onzekerheid

Maarten de Wilde, hoogleraar Internationaal Belastingrecht aan Erasmus School of Law, licht de Poolse blokkade van een EU-belastingvoorstel toe.

Over tampons, (face)boeken, benzineappels en btw

Ilona van den Eijnde, onderzoeker aan Erasmus School of Law, legt in deze blog meer uit over de impact van btw(verlaging).

Nederland als sterkste schakel in de Europese handel

Madeleine Merkx, hoogleraar Indirecte Belastingen aan Erasmus School of Law, beargumenteert waarom veel buitenlandse bedrijven via Nederland Europa bevoorraden

Wat is jouw e-commerce pakketje waard?

Met een paar klikken heb je vanaf de bank nieuwe kleding gekocht of een gadget die je echt niet aan je voorbij kon laten gaan, maar...

De poortwachtersrol in strijd tegen witwassen moet worden hervormd

In een recente publicatie van Karin van Wingerde en Claire Hofman wordt uitgelegd tegen welke problemen wordt aangelopen in de strijd tegen witwassen.

“Reclames om bezwaar te maken tegen WOZ-waarde zijn frustrerend voor gemeenten”

Arjen Schep, hoogleraar Heffingen Lokale Overheden, legt uit waarom WOZ-reclames die oproepen bezwaar te maken tot frustratie leiden bij gemeenten.

Waarom blijven de gemeentelijke belastingen toch alsmaar stijgen?

Ieder jaar stijgen de gemeentebelastingen. Volgens Arjen Schep, hoogleraar Heffingen Lokale Overheden aan Erasmus School of Law, zijn hier meerdere redenen voor

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen