Rechtswetenschappelijk Onderzoek

Waarom Research Master Rechtswetenschappelijk Onderzoek studeren

Ben jij een getalenteerde en gemotiveerde rechtenstudent en wil je meer halen uit je master?

Erasmus School of Law is een samenwerkingsverband aangegaan met de Rijksuniversiteit Groningen voor de Researchmaster Rechtswetenschappelijk Onderzoek. De tweejarige topmaster Rechtswetenschappelijk onderzoek biedt jou de mogelijkheid om je specialisatie te combineren met een brede academische studie van hoog niveau.

Breed en uitdagend

Het brede karakter van de opleiding zorgt ervoor dat je het fascinerend moet vinden om over uiteenlopende onderwerpen papers te schrijven, referaten te houden en te discussiëren. Dit maakt de onderzoeksmaster tot een zeer uitdagende opleiding.

Voor wie?

Natuurlijk is deze onderzoeksmaster een echte aanrader voor wie al zeker weet of overweegt te gaan promoveren. Maar ook voor studenten die een bredere kijk willen ontwikkelen op het recht vanuit meerdere perspectieven is de onderzoeksmaster interessant.

Toekomstperspectief

Waarschijnlijk denk je bij de naam onderzoeksmaster meteen aan promoveren; misschien ook aan een baan als onderzoeker bij het bedrijfsleven of instellingen zoals de Raad van State en de Hoge Raad (Wetenschappelijk Bureau). Echter, door de inhoud en vorm van het onderwijs, met bijzondere aandacht voor academische vaardigheden, zijn afgestudeerden uit de onderzoeksmaster aantrekkelijk voor elke werkgever. Deze opleiding wordt gezien als kweekvijver voor talent. Als tweejarige topmaster geeft de opleiding je ook bij andere functies een voorsprong.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze opleiding, neem contact met ons op via: egsl@law.eur.nl. 

Topopleiding

‘Topopleiding’

De afgelopen 4 jaar op rij heeft de masteropleiding het speciale kwaliteitszegel 'Topopleiding' toegekend gekregen door de Keuzegids Masters.