Erasmus of Rotterdam Research Centre: Erasmus Collection Fellowship

five people sit around a table with laptops in front of them, black screen and white board in the back
ERRC

Het Erasmus of Rotterdam Research Centre en de Centrale Bibliotheek Rotterdam hebben onlangs een nieuwe fellowship gelanceerd met betrekking tot de unieke Erasmuscollectie die in de bibliotheek wordt bewaard. Geïnteresseerde onderzoekers kunnen vanaf dit moment solliciteren.

De Centrale Bibliotheek Rotterdam huist de grootste Erasmuscollectie ter wereld, die teruggaat tot 1604. De collectie omvat meer dan 3000 vroegmoderne uitgaven van Erasmus' werken en handgeschreven brieven, en een groot aantal moderne vertalingen, uitgaven, artikelen en boeken met betrekking tot Erasmus en zijn receptie vanaf de 16e eeuw tot het heden. Dit biedt een unieke gelegenheid voor junior en senior onderzoekers om zich bezig te houden met deze collectie in de context van (neo-latijnse) filologie, filosofie, typografie, boekgeschiedenis, de renaissance en aanverwante gebieden.

Het ERRC en de Centrale Bibliotheek Rotterdam willen hiermee internationale onderzoekers in staat stellen de grootste Erasmuscollectie ter wereld te bestuderen. Wij nodigen onderzoekers van over de hele wereld uit om een Erasmus Collection Fellowship aan te vragen en onderzoek te doen naar deze collectie. Wij moedigen alle geïnteresseerde academici, journalisten en onafhankelijke onderzoekers aan om te solliciteren.

Voor meer informatie over de aanmeldprocedure: Kijk op onze website

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen