Gijs van Oenen op shortlist Socratesbeker

Eerder berichtten wij al dat Marli Huijer en Gijs van Oenen op de longlist staan voor de Socratesbeker, 's lands vooraanstaande prijs voor filosofisch werk (uitgereikt door Stichting Maand van de Filosofie). De shortlist is bekend gemaakt, en Gijs van Oenen - Universitair Hoofddocent Praktische Filosofie - staat ook hier weer op. Hij is genomineerd voor zijn boek Culturele veldslagen: filosofie van de culture wars.

De Socratesbeker is de prijs voor het prikkelendste filosofieboek van het voorgaande jaar. De komende periode is de jury in beraad over het beste filosofieboek van 2023. Momenteel is de shortlist bekend.

Sinds 2002 reikt Stichting Maand van de Filosofie jaarlijks de Socratesbeker uit aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar is verschenen. Voor de Socratesbeker komen alle boeken in aanmerking die verschijnen in het voorgaande jaar (jan - dec). Het aangedragen boek is geschreven in het Nederlands, filosofisch van aard, overwegend non-fictie en het betreft geen bundel.

Op 12 april vindt de uitreiking plaats in Spui25 in Amsterdam. Over enige tijd zal hier meer informatie over beschikbaar zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie, zie de webpagina van Stichting Maand van de Filosofie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen