Tiger College 2023 met Sanneke de Haan

Behind-the-scenes of a movie
Awee Prins en Sanneke de Haan in gesprek bij Studio Erasmus
Arie Kers

Een van de top films van het International Film Festival Rotterdam, voorafgegaan door een van de beste onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Prof. Sanneke de Haan geeft voorafgaand aan de film Blind Willow, Sleeping Woman (gebaseerd op Murakami’s bekende boek) een (Engelstalig) introductiecollege over de relatie tussen de wereld, jezelf en de ander en hoe deze te begrijpen en hoe – zoals vaak in Murakami’s werk – dit mis kan gaan. Wat zegt dit over onze menselijke conditie?

Prof. Sanneke de Haan is Socrates Hoogleraar Psychiatrie en Filosofie aan de Erasmus School of Philosophy en het Erasmus Medisch Centrum. Haar onderzoek richt zich op de filosofie van psychiatrie, fenomenologie en authenticiteit. Momenteel werkt Sanneke aan het project ‘Is it me or my disorder?’.

Specifieke voorkennis voor deze lezing is niet nodig. Tickets voor het Tiger College zijn te bestellen via de website van het IFFR.

Over Blind Willow, Sleeping Woman:
Pierre Földes’ eerste lange animatiefilm Blind Willow, Sleeping Woman, een bewerking van Haruki Murakami’s korte verhalen, schetst de levens van drie inwoners van Tokio die belanden in een maalstroom van angst en introspectie na de aardbeving van 2011 in Oost-Japan.

Verdwaasd door de berichten over de ramp op tv verlaat Kyoko haar man Komura om een vreemde gebeurtenis op haar twintigste verjaardag te onderzoeken. Om haar plotselinge verdwijning te begrijpen, bezoekt de geschokte Komura in het hele land de ene kennis na de andere. Z'n oudere collega, de verlegen Katagiri, krijgt ondertussen bezoek van een kikker van 1,80 meter die hem om hulp vraagt bij het bestrijden van een ondergronds monster om zo een naderende ramp af te wenden.

Meer informatie

Datum: Woe 1 feb
Tijd: 19.00 - 21:00
Locatie: Cinerama 1, Westblaak 18, Rotterdam

Voor tickets, zie de IFFR website.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen