Tim de Mey is de eerste Vrienden van de ISVW Fellow

Dr. T.K.A.M. de Mey

Tim de Mey is aangesteld als de eerste Vrienden van de ISVW Fellow. Dit betekent dat hij dit jaar zijn expertise inzet om academisch-filosofische inzichten buiten de universitaire context te delen.

Het ISVW Fellowship van Tim de Mey staat in het teken van waarheidsliefde en waarheidsverval. Filosofische vragen als ‘wat kan ik weten?’, ‘welke informatiebronnen zijn betrouwbaar?’, ‘hoe kan ik feiten van meningen onderscheiden en waarheid van illusie?’ vertaalt Tim de Mey naar de vragen waar men vandaag de dag mee te maken krijgt. De ideeën van grote denkers uit de wetenschapsfilosofie krijgen betekenis in het licht van actuele problemen, zoals complotdenken en de klimaatcrisis. Om in wijsheid te kunnen handelen, is goede kennis nodig. Hoe kun je kritisch blijven en voorkomen dat je je iets wijs laat maken, zonder jezelf te verliezen in scepticisme of relativisme? 

Tim de Mey zal zich gedurende zijn fellowship onder meer toeleggen op het maken van MOOCS, vlogs, een boekpublicatie en de ontwikkeling van een cursus. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over De vrienden van ISVW  Fellowship? Bezoek de website van het ISVW .

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen