ESSB MentorMe

De brug tussen studenten en professionals

Wil je iets terugdoen voor studenten die op dit moment studeren bij ESSB? Word dan mentor als onderdeel van het MentorMe-programma.

In navolging van de succesvolle lancering van MentorMe bij andere EUR-faculteiten, start ESSB ook met het MentorMe programma. 

ESSB MentorMe is een online platform dat huidige ESSB-studenten verbindt met ESSB-alumni door middel van mentoring. Het is ontworpen voor studenten om vrijwillig, één-op-één contacten te ontwikkelen met ESSB-alumni die zo kennis en inzichten kunnen delen.

Als Mentor geef je je Mentee (student) waardevol loopbaanadvies of ben je gewoon een klankbord voor alledaagse dingen waar ze als student tegenaan lopen.

Er is ook de mogelijkheid voor jou als mentor om ondersteuning, begeleiding of te leren van de ervaring van een andere mentor (Peer to peer mentoring). Dit geeft je de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en gelijkgestemde professionals te ontmoeten.

Het MentorMe platform is gratis, zonder kosten voor studenten of alumni.

Wanneer gaat  MentorMe  van start? 

Het ESSB MentorMe programma start op 25 januari 2024. Alle tweedejaars, derdejaars bachelorstudenten en alle masterstudenten kunnen zich aanmelden om deel te nemen. Het programma gaat live op 24 januari 2024. We raden een mentorschap van minstens drie maanden aan, gevolgd door een evaluatie. Gedurende deze drie maanden raden we aan dat de Mentor en Mentee twee tot drie gesprekken hebben.  

De voordelen van het MentorMe programma

Voordelen voor studenten (mentee):

 1. Loopbaanondersteuning op maat
 2. Hulp bij het betreden van de arbeidsmarkt
 3. Het vergoten van je professionele netwerk
 4. Zelfvertrouwen opbouwen

Voordelen voor alumni (mentor):

 1. Je creëert impact door de volgende generatie het advies te geven dat jij had willen krijgen
 2. Je versterkt je interpersoonlijke relaties en coaching vaardigheden
 3. Je krijgt toegang tot frisse ideeën, denkwijzen en een pool van potentiële (stage-)sollicitanten.
 4. Ondersteuning, begeleiding of leren van de ervaring van een andere mentor (Peer to peer mentoring)
 5. Je netwerk uitbreiden en gelijkgestemde professionals ontmoeten

Hoe werkt het?

Voor mentees (studenten) 

 1. Meld je aan als student (mentee) door het onderstaande registratieformulier in te vullen. 
 2. Na registratie ontvang je een uitnodiging om een account aan te maken op het MentorMe-platform.  Zorgen ervoor dat je profiel klaar is voor de lanceerdatum van 25 januari 2024. 
 3. Zodra je account is geactiveerd, kun je in contact komen met alumni (mentoren) wiens opleiding, interesses en carrièrepad nauw aansluiten bij die van jou.  
 4. Nadat je de juiste mentor hebt gevonden, kun je een verzoek voor een eerste gesprek sturen. 

Voor mentoren (alumni) 

 1. Meld je aan als alumnus (mentor) door onderstaand registratieformulier in te vullen. 
 2. Na registratie als mentor ontvang je een uitnodiging om een account aan te maken, inclusief een profiel op het MentorMe platform. Zorg ervoor dat je je profiel klaar hebt voor de lanceerdatum (25 januari 2024).  
 3. Je kunt je LinkedIn account gebruiken om je profiel in te vullen of alle informatie handmatig toevoegen. Je kunt in je MentorMe account aangeven welk advies je gaat geven. 
 4. We raden een mentorschap van minimaal drie maanden aan 
 5. Tijdens deze drie maanden vragen we je om 2-3 adviesgesprekken met studenten in te plannen. Geef je beschikbaarheid aan in het MentorMe-platform; zo kunnen studenten alleen afspraken boeken wanneer je beschikbaar bent. 

Heb je vragen? Stuur een email naar alumni@essb.eur.nl.

Geef je op voor het MentorMe programma

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat vertrouwelijk om met uw gegevens. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het MentorMe programma. Meer informatie vindt u in ons privacystatement
 
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen