Afstudeerceremonie

Je diploma-uitreiking is hét moment om het resultaat van je harde werken te vieren! 
Wij zien je daarom graag op de ceremonie. Voordat je jouw diploma feestelijk in ontvangst kan nemen is het belangrijk om alle stappen van de inschrijfprocedure uit te voeren.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle stappen die je moet nemen om deel te kunnen nemen aan je diploma-uitreiking. Klik op elke stap voor meer informatie. Onderaan de pagina staat een overzicht van vaak gestelde vragen.

Om je diploma in ontvangst te nemen, moet je al je componenten van je studie en alle EC's hebben behaald. Nadat je deze hebt behaald, ontvang je binnen drie weken een bevestiging van de afdeling studentenadministratie.

Ga naar Osiris om er zeker van te zijn dat al je vakken behaald zijn en alle EC’s (minimaal 60) zijn toebedeeld aan jouw studievoortgangsoverzicht.

Als er iets ontbreekt in je studievoortgangsoverzicht, neem dan contact op met het onderwijsbureau van jouw departement via onderstaande links in de MyEUR  omgeving.

Onderwijsbureau Psychologie

Onderwijsbureau Pedagogische Wetenschappen

Onderwijsbureau Sociologie

Onderwijsbureau Bestuurskunde

Heb je al je punten behaald maar na 3 weken nog geen bericht, neem dan contact op met de afdeling Studievoortgang en Diplomering via spd.sf@eur.nl.

Als je alle EC's hebt behaald, ontvang je binnen drie weken een bevestiging van de afdeling Studievoortgang en Diplomering. In deze bevestiging ontvang je een link om je diploma aan te vragen. Via deze link kun je aangeven om je diploma op te halen of om je aan te melden voor de diploma-uitreiking (als de deadline nog niet is verstreken). In de afstudeerkalender vind je de data van de afstudeerceremonie per opleiding.

Let op: De deadline voor aanmelden voor de diploma-uitreiking is 16 september 2024.

Na de diploma-uitreiking ceremonie ga je van ESSB student naar ESSB alumnus. Het ESSB Alumni Office wil namens de faculteit graag contact met je houden. Update je contactgevens in Osiris, zodat we je ook na je afstuderen contact kunnen blijven houden.

Je ontvangt als ESSB alumnus drie keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het alumni netwerk, alumni activiteiten en evenementen, en nieuwtjes vanuit de ESSB faculteit. Benieuwd hoe je betrokken kan blijven als alumnus bij je studiegenoten en de faculteit? Bekijk de ESSB alumni pagina.

De diploma- uitreiking is een mooie en gedenkwaardige afsluiting van je studie. Er worden toespraken gehouden, afgewisseld met entertainment en persoonlijke complimenten 

De afgestudeerden ontvangen hun diploma's op het podium. Het evenement eindigt met een fotomoment en een receptie voor de afgestudeerden en hun familie. 

Als je je voor de deadline hebt aangemeld voor de diploma-uitreiking en hier een automatische bevestiging van hebt ontvangen, ontvang je ongeveer drie tot vier weken voor de diploma-uitreiking een officiële uitnodiging. Kijk in de Graduation kalender wanneer je afstudeerceremonie zal plaatsvinden.

Osiris berekent of je in aanmerking komt voor '(Summa) Cum Laude'. 

De regels voor het afstuderen (Summa) Cum Laude kun je nalezen in de OER - Regels en Richtlijnen van je studiejaar.

Indien je bewijs van afstuderen nodig hebt voordat je je diploma ontvangt, kun je bij Front Office ESSB een afstudeerverklaring aanvragen.

Studenten die hebben deelgenomen aan het Honours Programme, ontvangen automatisch – als ze dat niet al hebben gekregen – hun aanbevelingsbrief (EUR Honours Programme) of deelcertificaat (ESSB Honours Programme).

If you are eligible for a Certificate of Recognition and you wish to receive it, you have to apply for it. Click here for more info.

Jazeker, het is belangrijk dat de ceremonies leuk, verrassend en persoonlijk zijn voor zowel de studenten als de docenten. Daarom vinden wij het leuk om studenten de mogelijkheid te bieden om iets te organiseren voor het intermezzo moment van de ceremonies.

Ben of ken jij een student met een leuk idee voor het stukje entertainment tijdens de uitreikingen? Stuur dan een bericht naar graduation@essb.eur.nl.   

In de Graduationkalender vind je een overzicht van de data en tijden van elke uitreiking, wijzigingen voorbehouden. De duur van een uitreiking is per programma verschillend, maar een diploma-uitreiking duurt gemiddeld 1-2 uur.

Wil je liever je diploma ophalen, dan krijg je een uitnodiging met een link om hiervoor een afspraak te maken. Diploma’s worden afgehaald bij de balie van het Erasmus Studenten Service Centre (ESSC). 

Studenten die niet zelf in staat zijn hun diploma op te halen kunnen iemand anders machtigen om dit voor het te oden. Een getekend machtigingsformulier is dan vereist.

Het aantal gasten dat je mag meenemen naar je diploma-uitreiking staat vermeld in de officiële uitnodiging die je een paar weken voor de ceremonie krijgt toegestuurd. Houd er rekening mee dat je over het algemeen niet meer dan drie gasten mag meenemen.  
Wij behouden ons het recht voor om het aantal gasten in de officiële uitnodiging te wijzigen zonder opgaaf van redenen.

Na de diploma-uitreiking ceremonie ga je van ESSB student naar ESSB alumnus. Het ESSB Alumni Office wil namens de faculteit graag contact met je houden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat je contactgegevens up to date blijven. Dit kan via de link.

Van het Alumni Office ontvang je drie keer per jaar een e-mail met updates over het alumni netwerk, alumni activiteiten en evenementen, en nieuwtjes vanuit de ESSB faculteit.

Daarnaast kun je als ESSB Alumnus helpen met:
Het bieden van stageplekken of company visits aan ESSB studenten
Het bezorgen van gastlezingen
Lid worden van het ESSB Alumni Bestuur

Samen met het Alumni Bestuur organiseert het Alumni Office leuke activiteiten voor alumni. Wil je hier meer over weten? Volg dan het ESSB Alumni profiel op LinkedIn of hou de Alumni webpagina in de gaten. Je kan het Alumni Office ook mailen via alumni@essb.eur.nl.

Er is geen formeel kledingvoorschrift voor de ceremonie. Afgestudeerden ontvangen een hoed bij binnenkomst. Er worden geen toga’s gedragen tijdens onze ceremonie. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen