Afstudeerceremonie

Je diploma-uitreiking is hét moment om het resultaat van je harde werken te vieren! 
Wij zien je daarom graag op de ceremonie. Voordat je jouw diploma feestelijk in ontvangst kan nemen is het belangrijk om alle stappen van de inschrijfprocedure uit te voeren.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle stappen die je moet nemen om deel te kunnen nemen aan je diploma-uitreiking. Klik op elke stap voor meer informatie. Onderaan de pagina staat een overzicht van vaak gestelde vragen.

Om je diploma in ontvangst te nemen, moet je al je componenten van je studie en alle EC's hebben behaald. Nadat je deze hebt behaald, ontvang je binnen drie weken een bevestiging van de afdeling studentenadministratie.

Ga naar Osiris om er zeker van te zijn dat al je vakken behaald zijn en alle EC’s (minimaal 60) zijn toebedeeld aan jouw studievoortgangsoverzicht.

Als er iets ontbreekt in je studievoortgangsoverzicht, neem dan contact op met het onderwijsbureau van jouw departement via onderstaande links in de MyEUR  omgeving.

Onderwijsbureau Psychologie

Onderwijsbureau Pedagogische Wetenschappen

Onderwijsbureau Sociologie

Onderwijsbureau Bestuurskunde

Heb je al je punten behaald maar na 3 weken nog geen bericht, neem dan contact op met de afdeling studievoortgang en Diplomering via spd.sf@eur.nl.

Na het ontvangen van de bevestiging van de EUR afdeling Studentenadministratie, ontvang je een uitnodiging voor de diploma-uitreiking en het verzoek om aan te melden voor jouw diploma-uitreiking. In de graduationkalender vind je de data van elke uitreiking per studie.

Let op: Meld je tijdig, en vóór de aangegeven deadline aan om zeker te zijn van een plek voor jouw diploma-uitreiking! De deadline voor registratie is 1 oktober 2021.

Na de diploma-uitreiking ceremonie ga je van ESSB student naar ESSB Alumnus. Het ESSB Alumni Office wil namens de faculteit graag contact met je houden. Update je contactgevens in Osiris, zodat we je ook na je afstuderen contact kunnen blijven houden.

Je ontvangt als ESSB alumnus drie keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het alumni netwerk, alumni activiteiten en evenementen, en nieuwtjes vanuit de ESSB faculteit. Benieuwd hoe je betrokken kan blijven als alumnus bij je studiegenoten en de faculteit? Bekijk de ESSB alumni pagina.

Osiris berekent of je in aanmerking komt voor '(Summa) Cum Laude'.

Indien je bewijs van afstuderen nodig hebt voordat je je diploma ontvangt, kun je hierOpent extern bij ESSC een afstudeerverklaring aanvragen.

Studenten die hebben deelgenomen aan het Honours Programme, ontvangen automatisch – als ze dat niet al hebben gekregen – hun aanbevelingsbrief (EUR Honours Programme) of deelcertificaat (ESSB Honours Programme).

If you are eligible for a Certificate of Recognition and you wish to receive it, you have to apply for it. Click here for more info.

Jazeker, het is belangrijk dat de ceremonies leuk, verrassend en persoonlijk zijn voor zowel de studenten als de docenten. Daarom vinden wij het leuk om studenten de mogelijkheid te bieden om iets te organiseren voor het intermezzo moment van de ceremoniën.

Ben of ken jij een student met een leuk idee voor het stukje entertainment tijdens de uitreikingen? Stuur dan een bericht naar graduation@essb.eur.nl.   

In de Graduationkalender vind je een overzicht van de data en tijden van elke uitreiking.

Wil je liever je diploma ophalen, dan krijg je een uitnodiging met een link om hiervoor een afspraak te maken. Diploma’s worden afgehaald bij de balie van het Erasmus Studenten Service Centre (ESSC). 

Studenten die niet zelf in staat zijn hun diploma op te halen kunnen iemand anders machtigen om dit voor het te oden. Een getekend machtigingsformulier is dan vereist.

Je mag maximaal drie gasten meenemen naar de ceremonie van je diploma-uitreiking. 

Als er op het moment van je uitreiking strengere coronamaatregelen gelden, kan het zijn dat je minder gasten mee mag nemen.

Een last-minute verandering in de coronamaatregelen kan het lastig maken een fysieke ceremonie te organiseren. Maar mocht dat gebeuren, maak je geen zorgen!

Het betekent niet dat er dan helemaal geen ceremonie plaatsvindt. We hebben een leuk alternatief achter de hand dat ook kan plaatsvinden met strengere maatregelen.

Mocht een fysieke ceremonie niet door kunnen gaan door strengere maatregelen, dan word je hiervan minstens drie weken van te voren van op de hoogte gesteld.

Na de diploma-uitreiking ceremonie ga je van ESSB student naar ESSB Alumnus. Het ESSB Alumni Office wil namens de faculteit graag contact met je houden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat je contactgegevens up to date blijven. Dit kan via link.  

Van het Alumni Office ontvang je drie keer per jaar een e-mail met updates over het alumni netwerk, alumni activiteiten en evenementen, en nieuwtjes vanuit de ESSB faculteit.  

Daarnaast kun je als ESSB Alumnus helpen met:  

  • Het bieden van stageplekken of company visits aan ESSB studenten 

  • Het bezorgen van gastlezingen 

  • Lid worden van het ESSB Alumni Bestuur 

Samen met het Alumni Bestuur organiseert het Alumni Office leuke activiteiten voor alumni. Wil je hier meer over weten? Volg dan het ESSB Alumni profiel op LinkedIn of hou de Alumni webpagina in de gaten. Je kan het Alumni Office ook mailen via alumni@essb.eur.nl 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen