Erasmus SYNC Lab

Outreach

In het SYNC-lab vinden we het belangrijk om de kennis die we opdoen tijdens onze onderzoeksprojecten te delen met anderen. Onze kennis kan nuttig zijn voor jongeren, ouders of professionals, zoals leerkrachten.

We delen onze kennis op verschillende manieren.

www.freepik.com

Lezingen/workshops

We geven regelmatig lezingen of workshops aan jongeren, ouders, leerkrachten, professionals of ander geïnteresseerd publiek over thema's als:

- Prosociaal gedrag
- Zelfconcept en studiekeuze
- Hersenontwikkeling
- Welzijn van jongeren tijdens de coronacrisis

Lees hier meer of vraag een lezing aan.

Het college van Eveline Crone voor de Universiteit van Nederland

Tijdens haar college voor de Universiteit van Nederland vertelt Eveline Crone over het puberbrein.

www.freepik.com

Informatieve websites

Op www.kijkinjebrein.nl kunnen jongeren meer te weten komen over hun brein in relatie tot verschillende onderwerpen, zoals sociale media, vriendschappen en emoties. 
Op www.juniorhersenen.nl kunnen jongeren zich aanmelden als ze geïnteresseerd zijn in deelname aan onderzoek.
Op www.youngxperts.nl kunnen jongeren informatie opzoeken over hun ontwikkeling én mogelijkheden om in actie te komen voor een betere toekomst tijdens de coronacrisis.

www.freepik.com

School/cursusmateriaal

We hebben onlangs cursusmateriaal gelanceerd dat speciaal is ontwikkeld voor leerlingen tussen de 10 en 16 jaar. Onderwerpen van het cursusmateriaal zijn vriendschap, zelfbeeld en risicogedrag.

Het cursusmateriaal is hier gratis beschikbaar.

Voor beleidsmakers en jongerenwerkers hebben wij een een e-magazine gemaakt waarin de resultaten van ons onderzoek naar het welzijn van jongeren tijdens de coronacrisis toegankelijk hebben beschreven en samengevat. Lees hier de samenvatting van het e-magazine.

www.freepik.com

Boeken

- In 2018 verscheen de tweede editie van Eveline Crones boek 'Het puberende brein'.
- In 2019 hebben verschillende SYNC-onderzoekers bijgedragen aan het (Nederlandse) informatieboekje ‘Brein in de Groei’. Dit boekje bevat actuele wetenschappelijke informatie over de ontwikkeling en het gedrag van de hersenen tijdens de adolescentie.

www.freepik.com

Blogs

Omdat we ernaar streven onze wetenschappelijke kennis te delen met het grote publiek, publiceren we elke twee weken een blog. Onderwerpen zijn onder meer onze eigen en andere onderzoeksthema's en praktische zaken die te maken hebben met het uitvoeren van onderzoek.

Alle blogs vind je hier.

www.freepik.com

In de media

We verschijnen regelmatig in de media om onze bevindingen te communiceren met een breed publiek. Daarnaast dragen we bij aan het publieke debat door onze expertise te delen en te luisteren naar verschillende lagen van de samenleving.

Hier vind je het meest recente nieuws en mediaoptredens.

Eveline Crone over haar fascinatie met het puberbrein

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen