BRICS Lab

Outreach

In het BRICS Lab vinden we het belangrijk om de kennis die we opdoen tijdens onze onderzoeksprojecten te delen met anderen. Hieronder vindt u toegankelijke informatie over ons onderzoek.

 • Onderzoeksrapport coronamaatregelen

  In opdracht van de RIVM Corona gedragsunit onderzochten Pharos en Erasmus Universiteit Rotterdam de kennis, naleving en impact van de coronamaatregelen. Lees het onderzoeksrapport over de coronamaatregelen.

  Martijn Baudoin
 • Artikel 'Gedragsverandering cruciaal in strijd tegen Covid-19'

  Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde publiceerde een artikel waarin wij ingaan op het cruciale belang van gedragsverandering in de strijd tegen Covid-19.

  Serj Sakharovskiy
 • Onderzoek naar huisarstenzorg op afstand

  Healthy’R onderzocht hoe huisartsenpraktijken door kunnen gaan met het verlenen van zorg op afstand en welke invloed dit heeft op het hulpzoekgedrag en de tevredenheid van de diverse patiëntenpopulaties. In deze video vertelt hoogleraar Semiha Denktaş over Healthy’R.

  Lees meer over het onderzoek naar huisartsenzorg op afstand.

 • TedTalk Semiha Denktaş

  In 2015 hield professor Semiha Denktaş een TedTalk over nudging.

  De volgende grote stap in het verbeteren van gezondheidsresultaten is gedragsverandering. ‘Nudging’ kan volgens Semiha Denktaş mensen aansporen om zelf gezonde beslissingen te nemen.

 • Interview Semiha Denktaş door Jocko Rensen

  ‘De vloggende wethouder’ Jocko Rensen interviewt prof. dr. Semiha Denktaş over gedrag, leefstijl en gezondheid. Semiha Denktaş over de relatie tussen mens, gedrag en gezondheid. Inclusief aanbevelingen voor wethouders en gemeenten. Een interview naar aanleiding van Denktaş’ betoog op de bestuursconferentie voor de GGD-regio.

 • Toespraaak van Semiha Denktaş bij lancering BIG’R initiatief

  Prof. dr. Semiha Denktaş vertelt hoe ze op het idee kwam van BIG’R. Ze legt uit dat veel gezondheidsproblemen komen door menselijk gedrag en hoe ‘nudging’ mensen kan helpen om verstandige keuzes te maken.

 • Erasmus Academie Webinar

  Bekijk hier de Erasmus Academie Webinar Hoe verander je menselijk gedrag tijdens de coronacrisis?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen