Carrièremogelijkheden

Governance en Management van Complexe Systemen

Na je master ben je als bestuurskundige in staat om op academisch denkniveau en vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken complexe problemen te analyseren. Ook weet je hierop te reflecteren en kun je concrete oplossingen ontwikkelen en uitdragen. Dit maakt jou uiterst geschikt om aan de slag te gaan in bestuursfuncties waarin je advies geeft aan de praktijk of zelf betrokken bent bij het uitvoeren en organiseren van beleid. Daarbij zal je moeten samenwerken met diverse partijen zowel binnen als buiten het publieke domein. 

Je kunt na je afstuderen aan de slag bij (semi-)overheden met vraagstukken op het gebied van beleidsvorming, verandermanagement, HRM en projectmanagement van grote publieke projecten, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur. Voorbeelden van functies zijn beleidsmedewerker, projectmedewerker of strategisch adviseur bij gemeenten, onderwijsinstellingen en adviesorganen van de overheid. Je kunt ook aan de slag als trainee of junior adviseur met vraagstukken op het gebied van inrichting of verbetering van organisaties en managementprocessen. Daarnaast kun je te werk gaan bij private onderzoeks- en adviesbureaus die zich richten op de publieke sector. 

Direct na mijn studie ben ik begonnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken als beleidsadviseur op de directie Arbeidszaken Publieke Sector.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen