Gera Noordzij benoemd tot directeur van het Erasmus University College

Foto van Erasmus University College

Prof. Victor Bekkers, decaan van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB), heeft dr. Gera Noordzij benoemd tot directeur onderwijs en directeur van het Erasmus University College (EUC). Zij volgt interim-decaan prof. Semiha Denktaş op. Haar ervaring en reputatie binnen het EUC maakten haar een voor de hand liggende kandidaat voor de functie.

Victor Bekkers: "Ik ben verheugd om dr. Noordzij in deze functie te benoemen, Gera heeft al vanaf de start van EUC de inzet, vaardigheden en expertise getoond om EUC te leiden, te versterken en te verrijken. Gera heeft veel bijgedragen aan het innovatieve onderwijs en de betrokkenheid buiten het College, die belangrijke onderdelen zijn van de unieke rol die het EUC kan spelen in het verbinden van de Erasmus Universiteit (EUR) met de stad, de Rotterdammers en de gemeente. Gera's aanstelling als directeur zal ook bijdragen aan het versterken van de onderlinge banden en samenwerking tussen EUC en ESSB. En het stelt EUC in staat verder te bouwen en plannen te maken voor de toekomst.

Gera Noordzij: "Ik ben enthousiast om de verantwoordelijkheid voor EUC op me te nemen. Juist nu we op het punt staan om ons 10-jarig bestaan te vieren. De combinatie van enthousiaste, gespecialiseerde docenten en betrokken studenten maakt het een prachtige plek om te werken en het is een bijzonder onderdeel van de EUR. Het lijkt belangrijker dan ooit om studenten te onderwijzen door middel van betrokkenheid bij problemen uit het echte leven, en het aanbieden van multidisciplinair onderwijs met een brede basis."

Decaan Victor Bekkers spreekt zijn waardering uit voor het werk van professor Semiha Denktaş als interim-decaan. Met name voor haar inspanningen en inzet voor het welzijn van medewerkers en studenten.

Over Gera Noordzij

Dr. Gera Noordzij begon haar academische loopbaan in 2002 bij de EUR na 25 jaar te hebben gewerkt als manager en verpleegkundige in de gezondheidszorg. Zij behaalde bij de EUR haar master Arbeids- & Organisatie- en Klinische Psychologie in 2006 en haar PhD in 2013. Haar onderzoek richt zich op zelfregulatie en leren. Binnen dit veld bestudeert ze verschillende zelfregulerende factoren die motivatie en prestaties beïnvloeden op het gebied van werk, gezondheid en onderwijs. Ze vindt dat haar onderzoek maatschappelijke impact moet hebben, inclusief de manier waarop we ons onderwijs organiseren.

In 2013 werd zij door de voormalige rector van EUR prof. Henk Schmidt gevraagd een rol te spelen bij de oprichting van EUC door het EUC-curriculum mede te ontwikkelen. Later werd ze afdelingshoofd en de laatste twee jaar was ze directeur onderwijs.

Over het Erasmus University College

Erasmus University College is opgericht in 2013 en biedt een driejarige, Engelstalige bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences. Een belangrijk onderdeel van een Liberal Arts & Sciences curriculum is dat het gericht is op een brede algemene kennis en ontwikkeling van de academische vaardigheden en intellectuele capaciteiten van studenten. Het biedt ook de mogelijkheid om zich te specialiseren in een bepaald studiegebied, de zogenaamde Major, met de mogelijkheid om dat te ondersteunen met een ander gebied, de zogenaamde Minor. Een ander kenmerk van Liberal Arts & Sciences, ook op het EUC, is de nauwe betrokkenheid van het personeel bij de persoonlijke en academische ontwikkeling van studenten. Het onderwijs is kleinschalig en verbonden; de meeste studiegroepen zijn kleiner dan 15 studenten en eerstejaars studenten zijn verplicht samen te wonen, in speciale studentenwoningen in het centrum van Rotterdam.

 

Meer informatie

Marjolein Kooistra, Communicatie ESSB, kooistra@essb.eur.nl, +31 6 83676038

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen