Hoe bereik je jongeren? 'Hou het simpel'

Studenten in klas

Hoe spreek je jongeren aan zodat ze zich meer coronaproof gaan gedragen? Gedragswetenschapper prof.dr. Moniek Buijzen vertelt in EenVandaag uitzending van 18 augustus dat het kabinet moet waken voor stigmatisering. De jongeren, dat is geen afgebakende groep, en ze doen het ook niet allemaal verkeerd. Het werkt dus niet om ze als één grote groep op vermeende fouten aan te spreken. 

Het zijn simpele regels zegt Buijzen, zoals goed luisteren naar jongeren en begrip tonen dat de coronacrisis hen raakt in hun basisbehoeften. Betrek ze bij het bedenken en uitstippelen van maatregelen en benader de situatie vanuit hun perspectief en houd het simpel. Gebruik duidelijke, ondubbelzinnige berichten en herhaal die vaak.

Terugkijken EenVandaag 18 augustus 2020

Teruglezen op website EenVandaag 

 

Professor
Gerelateerde content
10 richtlijnen voor effectieve communicatie met jongeren. Een bundeling van inzichten uit wetenschappelijke literatuur, eigen onderwijs en onderzoek  van o.a…
Prof. dr. Moniek Buijzen is benoemd tot hoogleraar ‘Communication and Behavioural Change’ bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen