Van Haagse Schilderswijk tot hoogleraar: “Hard werken kan je ver brengen, wat je achtergrond ook is.”

Hanan El Marroun werd overspoeld met positieve reacties nadat ze vorig jaar maart werd benoemd tot bijzonder hoogleraar biologische psychologie aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Dit had enerzijds te maken met haar benoeming, maar ook met de buurt waar ze in is opgegroeid: de Haagse Schilderswijk, vertelt ze in een interview met het Algemeen Dagblad.

In het persbericht over haar benoeming was het slechts een bijzin: Hanan El Marroun, afkomstig uit de Haagse Schilderswijk, benoemd tot bijzonder hoogleraar Biologische psychologie. “Ik vond het belangrijk om de wijk waarin ik opgroeide te noemen in dat bericht. Dat dat zóveel emoties zou oproepen, overviel me totaal,” vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Veel mensen deelden dat zij trots op haar prestaties waren, dit bericht kwam zelfs van onbekenden. Ze ontving vooral reacties van mensen met een Marokkaanse achternaam, ze schreven dingen zoals: "Je hebt me geïnspireerd om verder te studeren, om niet op te geven".

Rolmodel

De benoeming tot bijzonder hoogleraar maakt dat El Marroun steeds vaker nadenkt over iets wat decennialang geen rol speelde in haar leven: wat het betekent om rolmodel te zijn. Vlak na haar benoeming nodigden bassischolen haar massaal uit om iets te komen vertellen over haar vak, iets waar ze graag tijd voor vrij maakt. "Ik vertel over de fascinerende wereld van de hersenen. Maar natuurlijk zien ze daarnaast een vrouw met Marokkaanse wortels die iets heeft bereikt. Hopelijk blijft ook die boodschap hangen: hard werken kan je ver brengen, wat je achtergrond ook is.”

Meer informatie

Lees het volledige artikel op AD.nl.

Gerelateerde content
Vanwege hun inzet voor de groei van vrouwen en hun inspanningen om de inbreng en invloed van vrouwen op belangrijke posities te vergroten.
Corine van der Sande en Hanan el Marroun
Hanan El Marroun benoemd tot bijzonder hoogleraar Biologische psychologie, met in het bijzonder middelengebruik en hersenontwikkeling, aan de ESSB.
Dr. H. (Hanan) El Marroun zal haar ambt in het openbaar aanvaarden met het uitspreken van een rede.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen