Testimonial Ellemarijn de Geit

Tijdens de master word je begeleid door docenten met een zeer gedegen kennis van hun vakgebied. Daarnaast is er veel ruimte voor individueel contact en begeleiding, onder andere tijdens het schrijven van je scriptie.

Ellemarijn de Geit

Student Arbeids- en Organisatiepsychologie

Voordat ik aan deze master begon, heb ik de bachelor Sociologie en pre-master Psychologie gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb uiteindelijk voor Arbeids- en Organisatiepsychologie gekozen, omdat deze specialisatie mij gevoelsmatig het meest aansprak. Daarnaast was het leuk dat de nadruk lag op de positieve organisatiepsychologie met onderwerpen zoals bevlogenheid en flow.

De Erasmus Universiteit Rotterdam is mijns inziens de enige universiteit in Nederland waarbij de focus in elk blok op één specifiek organisatiepsychologisch thema ligt, in plaats van op meerdere thema’s tegelijkertijd. Bovendien vind ik het een pluspunt dat het onderwijs kleinschalig is ingericht en dat je naast de hoorcolleges actief met de stof aan de slag gaat. Je krijgt bijvoorbeeld probleemgestuurd onderwijs (PGO), wat inhoudt dat je tijdens de werkcolleges in een kleine groep de stof bespreekt. Hierdoor ga je dieper op de stof in en kan je vragen stellen als je iets niet begrijpt of verduidelijking wil. Daarnaast ga je ook praktisch met de stof aan de slag. Je voert bijvoorbeeld een onderzoek uit, leert hoe je kan optreden als mediator en oefent met het ontwikkelen en uitvoeren van een selectieprocedure. Een ander pluspunt is de mogelijkheid om een praktische stage te combineren met de masterthesis. Dit is interessant en ook nuttig om erachter te komen wat voor beroep je zou willen uitoefenen. Verder staat de Erasmus Universiteit Rotterdam zowel nationaal als internationaal goed aangeschreven en heeft de universiteit inspirerende hoogleraren waarvan je veel kan opsteken. Tijdens de master word je begeleid door docenten met een zeer gedegen kennis van hun vakgebied. Daarnaast is er veel ruimte voor individueel contact en begeleiding, onder andere tijdens het schrijven van je scriptie.

Tijdens de master heb je ook veel contact met medestudenten. Bij de werkcolleges help je elkaar om de stof beter te begrijpen door onder andere elkaars vragen te beantwoorden en samen te discussiëren over de stof. Daarnaast moet je regelmatig samenwerken aan opdrachten of rollenspellen uitvoeren. Buiten de werkcolleges en opdrachten vond ik de drempel heel laag om contact te leggen met medestudenten, veel van hen staan open voor een praatje of hulp. Verder vond ik het fijn dat studenten die al bekend waren met PGO nieuwe studenten hielpen, bijvoorbeeld door tips te geven over hoe je zaken het beste aan kan pakken.

Ten slotte wil ik meegeven dat je je niet moet laten tegenhouden als je geen bachelor Psychologie hebt gedaan. Ondanks dat ik niet de bachelor Psychologie heb gedaan kwam ik goed mee met de lessen. Daarnaast had ik niet het idee dat ik een achterstand had op mijn medestudenten.

Lijkt deze master jou leuk, heb je vragen of ben je nog niet zeker van je keuze, dan raad ik je aan om open dagen te bezoeken en contact op te nemen met studenten of alumni, bijvoorbeeld via UniBuddy.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen