AIDocs: Alice Cares

Slot van documentaire festival AIDocs
Datum
donderdag 20 okt 2022, 16:00 - 18:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Locatie

Erasmus Paviljoen

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Het slot van documentaire festival AIDocs is de vertoning van Ik ben Alice/Alice Cares. Kunnen we eenzaamheid onder ouderen tegengaan met de inzet van Sociobots? Dr. Francisca Grommé zal de film inleiden.

Inleiding door Francisca Grommé
De documentaire Ik ben Alice/ Alice Cares zal worden ingeleid door Dr. Francisca Grommé. Na afloop zal zij vragen uit de zaal beantwoorden. Dr. Francisca Grommé is onderdeel van het programma Organisational Dynamics in the Digital Society programme als assistant-professor.

Francisca over ik ben Alice/ Alice Cares van Sander Burger
Kunnen robots ervoor zorgen dat we ons minder eenzaam voelen? Alice Cares biedt een eerlijke kijk op het gezelschap van robots door de introductie van een kleine robot, Alice, in het leven van drie oudere vrouwen te volgen. Terwijl Alice een gesprek probeert aan te knopen met deze vrouwen, leren we over het gelach en de frustratie die robots kunnen veroorzaken. Maar de documentaire geeft ook een bijzonder kijkje in de inspanningen van de wetenschappers achter de schermen, en hoe hun rol een onverwachte wending neemt.

AIDocs
In het documentaire festival ‘AIDocs’ belichten we de sociale en maatschappelijke implicaties van technologische ontwikkelingen. Vier middagen tonen we documentaires waarbij AI elke keer een andere rol speelt. Een deskundige Erasmus-wetenschapper zal de documentaire inleiden en bespreken met het publiek. Is Alice, de zorgrobot, bijvoorbeeld een handig hulpmiddel om eenzaamheid te verminderen? En: hoe verandert gig work de toekomst van werk?

Alice Cares by Sander Burger - Official Trailer

 • Meer informatie
  Datum:
  donderdag 20 oktober 
  Tijd: 16.00-18.00 uur (Inloop: 15.30u)
  Locatie: Erasmus Paviljoen
  Voertaal: Engels
  Toegang: Gratis maar reserveren aanbevolen

  Georganiseerd door Studium Generale en Erasmus Initiative AIPact

Gerelateerde content
Wie gaan er aan het werk als jij online eten, een Uber of iets via Amazon bestelt? Met een inleiding door prof. Claartje ter Hoeven.
In een steeds verder geautomatiseerde haven blijft het verankeren van containers mensenwerk. Dr. Jess Bier en Tessa Boumans gaan dieper op de film in.
Volg de wedstrijd tussen een menselijke kampioen en een AI-tegenstander in een potje van het oudste bordspel ter wereld. Dr. Joao Goncalves zal de film inleiden
Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen