AIDocs: The Gig is Up

Start documentaire festival AIDocs
Datum
donderdag 22 sep 2022, 16:00 - 18:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Locatie

Erasmus Paviljoen

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

We starten het documentaire festival AIDocs met The Gig is Up. Wie gaan er aan het werk als jij online eten, een Uber of iets via Amazon bestelt? Met een inleiding door prof. Claartje ter Hoeven.

Inleiding door Claartje ter Hoeven
De documentaire The Gig is Up zal ingeleid worden door prof. Claartje ter Hoeven. Professor Claartje ter Hoeven is wetenschappelijk directeur en coordinator van het interdisciplinaire onderzoeks- en masterprogramma ‘Organisational Dynamics in the Digital Society’, verbonden aan de ESSB Strategie Meeting the Future Society

Claartje over the Gig is up van Shannon Walsh
Word verliefd op Jason Edwards, een van de miljoenen mensen die in de gig-economie werken. Hij doet microwerk voor de kost. Dit betekent meestal het voeden van AI door afbeeldingen te labelen, audiobestanden te transcriberen en gegevens op te schonen. In deze documentaire ontmoet je verschillende mensen die werken voor bezorgplatforms voor eten, Uber en microwerkplatforms. Met hun harde werk en precaire situatie zullen ze ons laten zien wat gemak kost en hoe belangrijk het is om goed voor platformwerkers te gaan zorgen.

AIDocs
In het documentaire festival ‘AIDocs’ belichten we de sociale en maatschappelijke implicaties van technologische ontwikkelingen. Vier middagen tonen we documentaires waarbij AI elke keer een andere rol speelt. Een deskundige Erasmus-wetenschapper zal de documentaire inleiden en bespreken met het publiek. Is Alice, de zorgrobot, bijvoorbeeld een handig hulpmiddel om eenzaamheid te verminderen? En: hoe verandert gig work de toekomst van werk?

The Gig Is Up - teaser trailer

 • Meer informatie
  Datum: donderdag 22 september 
  Tijd: 16.00-18.00 uur (Inloop: 15.30u)
  Locatie: Erasmus Paviljoen
  Voertaal: Engels
  Toegang: Gratis maar reserveren aanbevolen

  Georganiseerd door Studium Generale en Erasmus Initiative AIPact

Gerelateerde content
In een steeds verder geautomatiseerde haven blijft het verankeren van containers mensenwerk. Dr. Jess Bier en Tessa Boumans gaan dieper op de film in.
Volg de wedstrijd tussen een menselijke kampioen en een AI-tegenstander in een potje van het oudste bordspel ter wereld. Dr. Joao Goncalves zal de film inleiden
Kunnen we eenzaamheid onder ouderen tegengaan met de inzet van Sociobots? Dr. Francisca Grommé zal de film inleiden.
Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen