AIDocs: AlphaGo

Onderdeel van documentaire festival AIDocs
Datum
woensdag 12 okt 2022, 16:00 - 18:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Locatie

Erasmus Paviljoen

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Als onderdeel van documentaire festival AIDocs vertonen we AlphaGo. Volg de wedstrijd tussen een menselijke kampioen tegen een AI-tegenstander tijdens een potje van het oudste bordspel ter wereld. Dr. Joao Goncalves zal de film inleiden.

Inleiding door Joao Goncalves
De documentaire AlphaGo zal worden ingeleid door Dr. Joao Goncalves, werkzaam als assistent-professor bij Media en Communicatie van de Erasmus School of History, Culture and Communication.

Joao over AlphaGo van Greg Kohs
"AlphaGo is een venster op de menselijke intuïtie. Het is een documentaire over het oudste bordspel dat vandaag de dag nog wordt gespeeld en die de complexiteit en emotionaliteit van menselijke interactie met innovatie op het gebied van machine-learning laat zien, en de ongemakkelijke gevolgen van AI-succes. Een parafrasering van mediawetenschapper Marshall McLuhan, de inleidende talk zal vragen oproepen over hoe de mensheid haar capaciteiten uitbreidt via AI, en wat ze in dit proces kan verliezen."

AIDocs
In het documentaire festival ‘AIDocs’ belichten we de sociale en maatschappelijke implicaties van technologische ontwikkelingen. Vier middagen tonen we documentaires waarbij AI elke keer een andere rol speelt. Een deskundige Erasmus-wetenschapper zal de documentaire inleiden en bespreken met het publiek. Is Alice, de zorgrobot, bijvoorbeeld een handig hulpmiddel om eenzaamheid te verminderen? En: hoe verandert gig work de toekomst van werk?

AlphaGo Official Trailer

 • Meer informatie
  Datum:
  woensdag 12 oktober 
  Tijd: 16.00-18.00 uur Inloop: 15.30u
  Locatie: Erasmus Paviljoen
  Voertaal: Engels
  Toegang: Gratis maar reserveren aanbevolen

  Georganiseerd door Studium Generale en Erasmus Initiative AIPact

Gerelateerde content
Wie gaan er aan het werk als jij online eten, een Uber of iets via Amazon bestelt? Met een inleiding door prof. Claartje ter Hoeven.
In een steeds verder geautomatiseerde haven blijft het verankeren van containers mensenwerk. Dr. Jess Bier en Tessa Boumans gaan dieper op de film in.
Kunnen we eenzaamheid onder ouderen tegengaan met de inzet van Sociobots? Dr. Francisca Grommé zal de film inleiden.
Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen