Attention, Please!

Lecture On How To Stay Focused by prof. dr. Stefan van der Stigchel
Datum
maandag 18 mrt 2024, 19:30 - 21:00
Type
Lezing
Gesproken taal
Engels
Locatie

Erasmus Paviljoen

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Aandacht. We willen ons allemaal concentreren op de dingen die we belangrijk vinden, maar dat is tegenwoordig niet altijd even makkelijk. Door de 'aandachtseconomie', de verkorting van attention spans en de voortdurende afleidende prikkels van onze apparaten is het niet vreemd dat we grote moeite hebben om geconcentreerd te blijven. Maar hoe werken aandacht en concentratie eigenlijk? Is het mogelijk om je op meerdere dingen tegelijk te concentreren? En: Wat zijn bewezen manieren om gefocust te blijven in deze tijden van grote afleiding?

Tijdens Attention, Please! vertelt Nederlandse aandacht-expert dr. Stefan van der Stigchel je alles wat je moet weten over aandacht en concentratie. Hij zal de innerlijke werking van aandacht uitleggen, mythes over het onderwerp bestrijden en ons strategieën leren om gefocust te blijven op de taken die we echt de moeite waard vinden. Let op bij deze lezing, en zorg ervoor dat je nooit meer niet kan opletten!  

Stefan van der Stigchel is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht en hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep AttentionLab. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de onderwerpen aandacht en concentratie en schreef de boeken How Attention Works (2019), Concentration (2020), en Grip Op Je Aandacht (2020).

Meer informatie

Datum: 18 Maart 2024
Tijd: 19.30-21:00
Locatie: Erasmus Paviljoen

Toegang: gratis, reserveren sterk aanbevolen.

Georganiseerd door Studium Generale 

Gerelateerde content
Schrijnende beelden van kinderen die in de koude winter buiten moesten slapen. Asielzoekerscentra zijn in de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest vanwege
Three women with three children from which two are walking and one is being held in the arms of one of the women
Wat als je geld zou kunnen krijgen voor je nier? Zou jij hem dan verkopen? Debat over het legaliseren van orgaanhandel
Plastic pop waarvan de organen binnen het lichaam te zien zijn

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen